r
Nosalty Logó

Tej- és gluténmentes gesztenyetorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tej- és gluténmentes gesztenyetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 225 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 2709 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 194 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 225 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3526.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    687 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    1374 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    1140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1949 micro
Összesen 2709 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  2. Ha már kellően kifehéredett a massza, akkor hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a sütőport. Ezt is jó alaposan összekeverjük.
  3. A tojások fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a masszánkhoz.
  4. Ezután egy kivajazott, csatos tortaformában, előmelegített (alul-felül sütés) sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.

Krém

  1. A kókusztejszínt kemény habbá verjük. (Nem olyan gyorsan keményedik meg, mint a Hulala tejszín.) Majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és jól elkeverjük, egyneműsítjük. Amíg nem használjuk fel a krémet, a hűtőszekrénybe tesszük, mert kicsit enged a keménységéből.
  2. A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, majd megkenjük a gesztenyés krémmel. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a piskótalapok. Ezután az oldalát is átkenjük a krémmel.
  3. Díszítéshez megtartunk egy kis adagot a krémből. Nyomózsákba tesszük, és virág formákat formázunk a torta szélére körben.
  4. Végül reszelt étcsokoládéval bolondítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9527
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 14.

Receptkategóriák

Drága nagypapám születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Mivel cukorbeteg, ezért óvatosan bántam a cukorral. Szerencsére olyan gesztenyemasszát és növényi tejszínt is találtam, amelyekben nem volt hozzáadott cukor. A torta sikert aratott, több, mint a fele elfogyott elsőre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.