Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládékrém Babi konyhájából

Csokoládékrém Babi konyhájából
Csokoládékrém Babi konyhájából
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a krémet egyik nagyon kedves ismerősömtől, Babitól kaptam. Nagyon finom krém, és sokszor ezzel töltöm meg a süteményt vagy tortát. Az eredeti receptben szerepel a 30 dkg vaj, de én csak 25 dkg-ot teszek bele. Sokszor készítettem, hogy gyümölcsöt keverek hozzá, és pohárba tálalom, de akkor nem keverek hozzá vajat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezt a krémet legjobb tejforralóban elkészíteni, mivel gőz fölött kell a tojásokat felverni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tejforralóba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a12 ek kistálycukrot, és egy habverővel a tűzhelyen felverjük, sűrűre főzzük.
  2. Belekeverjük a kakaót, főzzük még kb. 5 percig, levesszük.
  3. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük. Ezzel bármilyen süteményt, tortát megtölthetünk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 21 725
elküldve: 5
receptkönyvben: 146
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

752
tojás 5 db
cukor 12 ek
vaj 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek