Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokitorta 21.

Csokitorta 21.
Csokitorta 21.
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát Anyukám szülinapjára készítettem. Az ő kérésére került bele a párizsi krém, ugyanis állítja, hogy már nagyon kevés cukrászdában csinálják finoman. Ez az eredeti recept.... és az eredeti íz. :)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A párizsi krémhez

A tetejére

ajánlat

Ezt a piskóta receptet el lehet készíteni bármilyen krémhez. Ez a cukrász alaprecept.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a sütőt előmelegítjük. 
  2. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
  3. A tojássárgáját habosra keverjük a cukor kb. ¼ részével.
  4. A tojásfehérjéből és a többi cukorból, nem túl kemény habot verünk. (Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.)
  5. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk. 
  6. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
  7.  A formába szedjük és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának.
  8. 40 perc alatt készre sütjük.
  9. A párizsi krémhez a tejszínt elkezdjük melegíteni, folyamatosan kavargatjuk.
  10. A kakaóport csomómentesre elkeverjük benne. Amikor már elég forró, de nem forr, beletesszük az összetört csokit, és felolvasztjuk. A vaj, vagy margarin harmadát is hozzákeverjük, hogy felolvadjon benne. 
  11. Levesszük a tűzről, amikor már csak langyos, akkor a vaj vagy margarin másik felét kikavarjuk, és hozzáadjuk a krémhez. Hűtőben készre hűtjük.
  12. Végül a piskótát vízszintesen 3 részbe vágjuk.
  13. Megkenjük az egyik lapot és ráhelyezzük a másikat, majd ezt is megkenjük és jöhet rá az utolsó lap.
  14. A tetejét és az oldalát csokoládé tortabevonóval bekenjük.

 


  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 898
elküldve: 6
receptkönyvben: 213
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Petrőcz Cintia

Mióta szakács: 2011.05.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

torta, csokoládétorta, csokitorta párizsi krémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vilagbeke
Vilagbeke / Vilagbeke Wed, 2013-11-20 07:01

Sziasztok! Megcsinaltam ezt a tortat mert mar regota kerestem olyan kremet ami tejszines es vajas is es nem tul edes. Ez tokeletes! A piskota hibatlanul sikerult, gond nelkul haromba tudtam vagni. A kremet kicsit tobb tejszinbol (majdnem 2,5 dl) csinaltam, es erzesre tobb vajat, kakaot tettem bele- mert a tetejere is azt akartam tenni. A cukrot a kakaoval adtam a tejszinhez, ez valoban kimaradt a leirasbol. Fontos hogy meg kell varni mig kihul teljesen a hutoben mert addig folyos. En siettem igy a fagyasztoba tettem:) Nagy sikere lett, az utlso morzsaig elfogyott.

Picur_22
Picur_22 Sat, 2012-09-22 20:52

Szia!
A krémnél a két evőkanál cukrot a tejszínbe vagy a maradék margarinba tegyük?

berecz
berecz Sat, 2011-10-08 13:28

Szia Cintia!
Mekkora az a "kis doboz habtejszín"? Szilvi

471
tojás 8 db
cukor 160 g
finomliszt 160 g
étcsokoládé 150 g
vaj 250 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 2 ek
habtejszín 200 ml
rum 1 ek
tortabevonó 10 dkg