r
Nosalty Logó

Csokitorta 21.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petrőcz Cintia
Csokitorta 21.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A párizsi krémhez

A tetejére

Összesen 471 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A párizsi krémhez

A tetejére

Összesen 5638 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A párizsi krémhez

A tetejére

Összesen 374 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 471 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    383.9 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3912.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    565 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cukor
    308 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    1237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2845 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2062 micro
Összesen 5638 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 374 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A párizsi krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a sütőt előmelegítjük.
  2. A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.
  3. A tojássárgáját habosra keverjük a cukor kb. ¼ részével.
  4. A tojásfehérjéből és a többi cukorból, nem túl kemény habot verünk. (Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve.)
  5. A felvert sárgáját és a felvert fehérjét óvatosan összeforgatjuk.
  6. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet.
  7. A formába szedjük és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának.
  8. 40 perc alatt készre sütjük.
  9. A párizsi krémhez a tejszínt elkezdjük melegíteni, folyamatosan kavargatjuk.
  10. A kakaóport csomómentesre elkeverjük benne. Amikor már elég forró, de nem forr, beletesszük az összetört csokit, és felolvasztjuk. A vaj, vagy margarin harmadát is hozzákeverjük, hogy felolvadjon benne.
  11. Levesszük a tűzről, amikor már csak langyos, akkor a vaj vagy margarin másik felét kikavarjuk, és hozzáadjuk a krémhez. Hűtőben készre hűtjük.
  12. Végül a piskótát vízszintesen 3 részbe vágjuk.
  13. Megkenjük az egyik lapot és ráhelyezzük a másikat, majd ezt is megkenjük és jöhet rá az utolsó lap.
  14. A tetejét és az oldalát csokoládé tortabevonóval bekenjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16220
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Ajánló

Ezt a piskóta receptet el lehet készíteni bármilyen krémhez. Ez a cukrász alaprecept.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokitorta 21.
Petrőcz Cintia 14 recept

Ezt a tortát Anyukám szülinapjára készítettem. Az ő kérésére került bele a párizsi krém, ugyanis állítja, hogy már nagyon kevés cukrászdában csinálják finoman. Ez az eredeti recept.... és az eredeti íz. :)

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Szia Cintia! Mekkora az a "kis doboz habtejszín"? Szilvi

Petrőcz Cintia

Szia Szilvi! Az ha jól tudom 250 ml-es! :)

Törölt felhasználó

Szia! A krémnél a két ev?kanál cukrot a tejszínbe vagy a maradék margarinba tegyük?

Törölt felhasználó

Sziasztok! Megcsinaltam ezt a tortat mert mar regota kerestem olyan kremet ami tejszines es vajas is es nem tul edes. Ez tokeletes! A piskota hibatlanul sikerult, gond nelkul haromba tudtam vagni. A kremet kicsit tobb tejszinbol (majdnem 2,5 dl) csinaltam, es erzesre tobb vajat, kakaot tettem bele- mert a tetejere is azt akartam tenni. A cukrot a kakaoval adtam a tejszinhez, ez valoban kimaradt a leirasbol. Fontos hogy meg kell varni mig kihul teljesen a hutoben mert addig folyos. En siettem igy a fagyasztoba tettem:) Nagy sikere lett, az utlso morzsaig elfogyott.

Hozzávalók

A piskótához

A párizsi krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek