r
Nosalty Logó

Csokis linzer ahogy Nikóka készíti

Nikóka
Csokis linzer ahogy Nikóka készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

796
Kalória
8g
Fehérje
85.1g
Szénhidrát
49g
Zsír
29.3g
Víz
41.4g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
41.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 7967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    490.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2920.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    1454 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    851.3 g
  • Cukor
    419 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    292.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3914 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3697 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2599 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 7967 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 460 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a margarint a vaníliacukorral, a porcukorral, a sütőporos liszttel szétmorzsoljuk. Majd hozzáadjuk a tojást, addig gyúrjuk, amíg összeáll.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd tetszőleges méretű, hullámos szélű kiszúróval kiszaggatjuk. A felének a közepét is kiszúrjuk.
  3. Megsütjük tepsinként 6-8 perc alatt, 190 fokon.
  4. A krémhez a tejszínt felforraljuk a cukorral, majd levesszük a tűzről, hozzákeverjük a kakaóport. Addig keverjük, amíg sima lesz.
  5. Ezután visszatesszük a tűzre, és folytonos kevergetés mellett hozzáadunk 5 dkg margarint. Teljesen kihűtjük, majd pár órára a hűtőbe tesszük. Ezután kihabosítjuk, és hozzákeverjük a maradék margarint.
  6. Ezzel a krémmel nyomózsákból adagolunk a linzerlapokra. A lyukas linzerlapocskákat bevonjuk az olajjal felmelegített csokival. Ha megkötött, rátesszük a krémes lapokra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40

Nagyon szeretjük a csokisat és a linzert, ez annak az ötvözete. Nálunk nagy kedvenc. Sokszor készítem vendégvárónak is.

További receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek