Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis bécsi kuglóf

Csokis bécsi kuglóf
Csokis bécsi kuglóf
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezen a honlapon találtam rá erre a receptre.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint habosra keverjük a cukor felével és a vanilíás cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját.
  2. A fehérjét a maradék cukorral felverjük keményre, és a tojásos maszába keverjük kanalanként felváltva a sütőporos liszttel. A kakaót összekeverjük az olajjal, és a végén azt is óvatosan a masszához keverjük. Majd sütjük.
  3. 2 ek olajon felmelegítünk egy tábla tortabevonó csokit, és szép egyenletesen bevonjuk vele a kuglófot.
  4. Tetejét valamilyen gyümölccsel lehet díszíteni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 27 412
elküldve: 13
receptkönyvben: 395
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis kuglóf, kuglóf

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

880
margarin 20 dkg
tojás 4 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citrom 1 db
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 5 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
tortabevonó 10 dkg
málna 10 dkg