Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csoki terrine sajt imádó konyhájából

Csoki terrine sajt imádó konyhájából
Csoki terrine sajt imádó konyhájából
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Na ez az a terrine, ami mousse-nak készült, de nem élt a lehetőséggel, és terrine lett belőle... igazi hardcore édesség, csak megszállottaknak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Beáztatjuk a meggyet a konyakba (teszünk bele extra meggyet a torkos segédnek, így marad a desszertbe is).
  2. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját kikeverjük a cukorral.
  3. Az összetört étcsokit feltesszük olvadni, gőzfürdő felett, hogy meg ne égjen a drága.
  4. Felverjük a fehérjét kemény habbá.
  5. Az olvasztott csokit összekeverjük a kikevert sárgájával.
  6. Ezt összekeverjük a konyakos meggyel, majd beleforgatjuk a fehérjehabot.
  7. A masszát beletöltjük poharakba, majd 3-5 órát hagyjuk hűlni a hűtőben. Aztán fogyasztható is.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sajt imádó

Mióta szakács: 2014.10.07.
18 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Csoki terrine avagy az elrontott mousse esete, csokikrém, poharas csokidesszert

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

370
meggybefőtt 5 dkg
konyak 0.5 dl
tojás 4 db
cukor 2 ek
étcsokoládé 20 dkg