Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csikós sertéstokány

Csikós sertéstokány
Csikós sertéstokány
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető, nagyon finom étel! Remek választás ebédre vagy vacsorára. A siker biztos nem marad majd el!! :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát (bőre nélkül) apró kockákra vágjuk, majd üvegesre pirítjuk. Rárakjuk az apró kockákra vágott hagymát, és azt is megpirítjuk.
  2. Amíg pirul, addig nem túl vastag csíkokra vágjuk a húsokat.
  3. Ha megpirult a hagyma, mehet rá a hús. Sózzuk, borsozzuk, majd fehéredésig pirítjuk. Ha kifehéredett, és engedett egy kis levet, megszórjuk a paprikával. Öntünk még rá egy kis vizet, és fedő alatt puhára főzzük. Ha netán elfőne a víz, és még nem puhult meg a husi, akkor öntsünk még alá egy keveset.
  4. Ha megfőtt a hús, a tejfölt és a lisztet simára keverjük el. A husi levéből vegyünk ki egy merőkanállal, és tegyük a tejfölös lisztbe. Keverjük össze. Ezzel a folyamattal hőkiegyenlítünk. Lassan, folyamatos keverés közben öntsük a húsra. Még egyszer felforraljuk.
  5. Párolt rizzsel vagy nokedlivel tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 45 545
elküldve: 5
receptkönyvben: 156
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

margo80

Mióta szakács: 2015.01.19.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

tokány, sertéstokány, csikós tokány

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

703
sertéscomb 1 kg
füstölt szalonna 12 dkg
vöröshagyma 4 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint
tejföl 330 ml
finomliszt 2 púpozott ek
bors 0 ízlés szerint
víz 2 dl