Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Croquembouche Beus konyhájából

Croquembouche Beus konyhájából
Croquembouche Beus konyhájából
62 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tévében láttam ezt a különleges desszertet. Gondoltam, kipróbálom. Most csináltam életemben először égetett tésztát. Féltem, hogy sikerül-e. Végül is csak a karamellel volt gondom, mert megégetett. Mindenkinek nagyon tetszett és ízlett!!! Ajánlom alkalmakra. Nagyobb tornyokat is lehet csinálni. Díszíteni lehet még rózsabimbóval is... vagy ami csak tetszik, ízlés szerint.

hozzávalók / 4 adag

Égetett tésztához

Karamellhez

Vaníliakrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az égetett tészta hozzávalóiból diónyi ördögpirulákat sütünk az alábbiak szerint: a vizet, a sót és a vajat összeforraljuk, majd állandó keverés közben beleszitáljuk a lisztet. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a liszt egy masszává összeáll. A masszát még kb. 2 percig kevergetjük a fazékban. A tűzről levéve a tojásokat egyenként adjuk hozzá, és jól keverjük el. A következő tojást csak akkor tegyük bele, ha az előző már elkeveredett.
  2. Kinyomózsákkal diónyi nagyságú rózsákat nyomjunk a sütőlemezre, és 200°C-os sütőben 12-15 percig sütjük. Kinyomófejjel nyomjunk egy mélyedést a pirulák aljába.
  3. A tejben elkeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd lassan a lisztet, végül sűrűre főzzük. Ezzel töltjük meg a pirulákat.
  4. A cukorból a vízzel főzzünk világosbarna karamellt, ebben mártsuk meg félig a pirulákat, és tornyozzuk őket az omlós tésztából készült tortalapra. (Vigyázzunk, a karamell nagyon forró!)
  5. Ha szükséges, a karamellt még egyszer melegítsük meg, majd villával húzzunk szálat belőle, és fonjuk be vele a piramist.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 118
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Beus1125

Mióta szakács: 2013.08.20.
7 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

croque-en-bouche, francia karamellás fánk, töltött égetett tészta karamell mázzal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anett23
Anett23 Fri, 2015-11-06 16:28

szia! szerintem nagyszerű ez a recept és szeretném is megcsinálni, de engem is érdekelne, hogy mennyi tej kell bele, mert azt nem találtam a hozzávalók listáján.

jancsijuliska5
jancsijuliska5 Mon, 2014-02-03 16:41

Szia! Biztosan nagyon finom, de a tej mennyiségét nem irtad oda. Legalább is én nem látom!

618
víz 2.5 dl
vaj 10 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 4 db
1 csipet
cukor 15 dkg
víz 4 evőkanál
tojássárgája 2 db
finomliszt 2 evőkanál
cukor 2 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag