Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos túrótorta Nóri konyhájából

Citromos túrótorta Nóri konyhájából
Citromos túrótorta Nóri konyhájából
51 perc / előkészület: 20 perc főzés: 1 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én már sokszor sütöttem meg, és mindenki szereti, az íze nagyon finom, és szerintem nagyon látványosan néz ki. Nem bonyolult elkészíteni.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A túrókrémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát a hagyományos módon, a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját 15 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és egy csomag vaníliás cukrot.
  2. Megsütjük egy tortaformában.
  3. Krém: a túrót összetörjük, belekeverünk a 10 dkg cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, fél citrom levét és héját lereszelve. A tejszínhabot felverjük egy csomag habfixálóval, majd kb. a felét a túróhoz adjuk, ez lesz a krémünk.
  4. A megsült piskótát elvágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  5. A megmaradt habot rákenjük a tortára, a citromkarikákat kristálycukorba mártva a tortára tesszük, majd leöntjük zselatinnal. Ha maradt hab, még habzsák segítségével dekorálhatjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25x6 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 203
elküldve: 3
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nóri konyhája

Mióta szakács: 2013.08.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos túrótorta, túrótorta citrommal, citromos-túrós torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bungyuru
Bungyuru Thu, 2015-05-07 15:39

Nagyon finom ez a torta, most fogom másodszor is elkészíteni. Köszi a receptet!

balintmonika
balintmonika Sun, 2014-06-29 09:11

A habtejszínnel nem spóroltam,tehát vagy 8 dcl is elfogyott mire kész lettem a sütivel.A tetejére nem volt merszem elkészíteni a zselés-citromos szemetgyönyörködtető mázat,de így is gusztusos lett.Mindenek előtt azonban forró nyári napokon nem fogok megfeledkezni e hűsítő édességről.

MrChef
MrChef Sun, 2014-06-08 21:32

Én is elkészítettem. Nagy sikert arattam vele! Nem volt habfixálóm, ezért vajat és margarint tettem a túrókrémbe: pár óra alatt így is megdermedt a tortában és rajta.

368
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
tojás 7 db
finomliszt 15 dkg
tehéntúró 0.5 kg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
zselatin 6 g
citrom 1 db
cukor 2 ek