r
Nosalty Logó

Citromos tiramisu tojás nélkül

Dina79
Citromos tiramisu tojás nélkül
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

568
Kalória
9g
Fehérje
37g
Szénhidrát
43.6g
Zsír
124.5g
Víz
47.6g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
21.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

Összesen 3978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A krémhez

A citromos sziruphoz

A rétegezéshez

Összesen 176 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 568 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    305.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    871.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 3978 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. Elsőként a citromos szirupot készítjük el. A 3 citrom héját lereszeljük (ezt a későbbiekben felhasználjuk), majd kifacsarjuk a levét. 2 dl citromlét kell kapnunk, ha esetleg kevesebb, kipótolhatjuk üveges citromlével is.
  2. A kifacsart citromléhez hozzáadjuk a vizet és a cukrot, majd közepes lángra feltesszük főzni. Addig főzzük, amíg a cukor felolvad, ekkor levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  3. Ezalatt elkészítjük a krémet. A 3 db citrom héját lereszeljük, majd a levét kinyomjuk.
  4. A mascarponét edénybe tesszük, hozzáadjuk az 5 citrom héját (itt használjuk fel a szirup készítésénél félretett citromhéjat is), a porcukrot és a kifacsart citromlevet, majd elektromos habverővel alaposan összekeverjük.
  5. A tejszínt egy másik edényben felverjük, majd spatula segítségével, óvatosan a mascarponekrémhez keverjük.
  6. A kihűlt citromos szirupba egyenként belemártjuk (csak egy pillanatra, áztatni nem szabad) a babapiskótákat, majd egy szögletes edény aljára sorban, szorosan egymás mellé rakosgatjuk.
  7. Rákenjük egyenletesen a krém felét.
  8. A többi piskótát is megmártjuk a citromos szirupban, és a krémre rakosgatjuk.
  9. Rákenjük a krém másik felét, és alaposan elsimítjuk.
  10. Ízlés szerint díszítjük a tetejét reszelt citromhéjjal vagy citromszeletekkel, és hűtőbe tesszük 5-6 órára.
  11. Hűtés után tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p

Manapság szívesen böngészek külföldi (német) receptes oldalakat, erre a receptre is ott bukkantam. Kimondottan olyan tiramisu receptet kerestem, ami eltér a hagyomány megszokott változattól. Ezt sikerült is elérnem, mert teljesen más! Bár mikor ettem, eszembe jutott, hogy egy kicsit elkéstem ezzel a recepttel, mert a nyári melegben, nagyon jól esett volna ez az enyhén fanyar, üdítő édesség... na majd jövőre.:)  A cukor mennyisége az én ízlésemhez van mérve!! Bár kivételesen még anyukám sem panaszkodott, hogy savanyú a süti, mindenképp kóstoljátok meg a citromos szirupot is és a mascarpone krémet is, mielőtt belekevernétek a felvert tejszínt, és adjatok hozzá ízlés szerint plusz cukrot, ha szükséges.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...