r
Nosalty Logó

Epres ricottatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rekalein
Epres ricottatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 818 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3266 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1064.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 818 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    175.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1011 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4257 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1352 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1237 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1395 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 3266 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A digestive kekszet ledaráljuk, a vajat felmelegítjük, majd a kettőt összekeverjük, és egy kivajazott, 20 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk. A formát a hűtőbe tesszük.
  2. A ricottát összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, tejföllel, mézzel, tojásokkal és citrom lereszelt héjával.
  3. Összetörünk villával 150 g epret, és a ricottás masszába forgatjuk.
  4. A masszát a keksszel bélelt formába öntjük, majd kb. 40 percig, előmelegített sütőben sütjük 180°C-on. Akkor jó, ha a közepe még "rezeg".
  5. A sütőből kivéve hagyjuk a tortát kihűlni a formában. Nem baj, ha a teteje megrepedezik. Végül a maradék eperrel díszítjük, és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3988
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 03.

Ajánló

Apró megjegyzés: Ha erdei gyümölcs mix-ből készítjük, akkor a torta lilás-márványos árnyalatot kap - egyik barátom ekkor "véraláfutás tortának" nevezte :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres ricottatorta
Rekalein 27 recept

Jól bevált sült túrótorta, bármilyen bogyós gyümölccsel elkészítve finom. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek