Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres ricottatorta

Epres ricottatorta
Epres ricottatorta
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jól bevált sült túrótorta, bármilyen bogyós gyümölccsel elkészítve finom. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Apró megjegyzés: Ha erdei gyümölcs mix-ből készítjük, akkor a torta lilás-márványos árnyalatot kap - egyik barátom ekkor "véraláfutás tortának" nevezte :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A digestive kekszet ledaráljuk, a vajat felmelegítjük, majd a kettőt összekeverjük, és egy kivajazott, 20 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk. A formát a hűtőbe tesszük.
  2. A ricottát összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, tejföllel, mézzel, tojásokkal és citrom lereszelt héjával.
  3. Összetörünk villával 150 g epret, és a ricottás masszába forgatjuk.
  4. A masszát a keksszel bélelt formába öntjük, majd kb. 40 percig, előmelegített sütőben sütjük 180°C-on. Akkor jó, ha a közepe még "rezeg".
  5. A sütőből kivéve hagyjuk a tortát kihűlni a formában. Nem baj, ha a teteje megrepedezik. Végül a maradék eperrel díszítjük, és ízlés szerint megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 088
elküldve: 3
receptkönyvben: 45
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rekalein

Mióta szakács: 2014.02.09.
27 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült túrótorta, sült ricotta torta, ricottás epres torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

846
vaj 50 g
digestive keksz 150 g
ricotta 500 g
tejföl 200 ml
méz 1 ek
tojás 3 db
porcukor 175 g
vaníliás cukor 1 csomag
citrom 1 db