Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrémes linzervirág

Citromkrémes linzervirág
Citromkrémes linzervirág
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találtam egy angol nyelvű blogon ezt a receptet. Első körben a kinézete fogott meg, nagyon kedves és dekoratív süti :)
Jó tanács: a tésztát valóban érdemes nagyon lehűteni, és gyorsan dolgozni vele a nyújtás/szaggatás folyamán, mert a sok vaj miatt a sütőben hajlamos elfolyni, és elveszti formáját (ezért is sütöm magasabb hőfokon, mint általában a linzereket szokták) - és éppen ezért résen kell lenni, amint megpirult a tészta, készen is van! :)

A krém - bár elsőre nekem furának tűnt - nagyon finom, nem kell megijedni a hozzávalóktól! :)

hozzávalók / 6 adag

A tészta

A krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta előkészítése: Először a tésztát készítjük el, a lisztet, a cukrot és a sütőport jól elkeverjük.
  2. A vajat hozzámorzsoljuk, majd a tojássárgájával eldolgozzuk.
  3. A tésztát nyújtás előtt pihentetni kell, legalább 30 percre (mély)hűtőbe tesszük.
  4. Vékonyra nyújtva (2-3 mm), virág alakú süteményszaggatóval vágjunk ki belőle darabokat, és rendezzük el a muffin sütőben (nem szükséges semmivel bélelni vagy kikenni).
  5. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10 perc alatt megsütjük.
  6. Amikor a tészta kihűlt, egy evőkanál citromkrémet teszünk a közepére.
  7. A krém elkészítése: Vízfürdő felett jó alaposan keverjük el a tojásokat, a cukrot és a citromlét.
  8. Folyamatos kevergetés mellett "főzzük", amíg be nem sűrűsödik (nagyjából 10 perc).
  9. Húzzuk félre az edényt, és szűrjük le, hogy eltávolítsuk az esetleges csomókat.
  10. Adjuk hozzá kis darabokra vágva a vajat, és finoman keverjük, amíg egészen el nem olvad.
  11. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, és hagyjuk hűlni (picit még tovább forr sűrűsödni).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 439
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

michelle

Mióta szakács: 2013.01.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromkrémes kosárka, citromkrémes linzerkosárka, citromkrémmel töltött linzervirág

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

705
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
sütőpor 1 tk
vaj 20 dkg
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
porcukor 150 g
citromlé 2 citromból nyert
vaj 4 ek
citromhéj 1 ek