r
Nosalty Logó

Chapati Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Chapati Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 310 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 930 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 310 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2630.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    1374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 930 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. Apránként hozzádolgozzuk a vizet, míg egy keményebb tésztát kapunk.
  2. A tésztát lisztezett munkalapon kb. 10 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. Golyóvá formázzuk, egy edénybe rakjuk, nedves konyharuhával letakarjuk, és kb. 20 percig hagyjuk pihenni.
  3. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Enyhén lisztezett kézzel golyókat formázunk a darabokból.
  4. Egy serpenyőt felforrósítunk, míg ha belespriccelünk kevés vizet, a vízcsepp a forró serpenyőben „táncol”. A tészta golyókat enyhén ellapítjuk, majd lisztezett munkalapon 18 cm átmérőjű körökké nyújtjuk.
  5. A lepényt a serpenyőben kb. 1 percig sütjük, míg az alsó részén barna foltok jelennek meg, majd megfordítjuk, és a másik felén is sütjük, míg barna foltok jelennek meg.
  6. A lepényt ismét megfordítjuk, és a szélét egy tiszta konyharuha segítségével a serpenyő aljához nyomjuk (így a gőz eloszlik a tésztában, és a lepények enyhén felnőnek), aranybarnára sütjük, megfordítjuk, konyharuhával a széleit a serpenyő aljához nyomkodjuk, és aranybarnára sütjük.
  7. A maradék lepényekkel ugyanígy járunk el. A kész chapatikat kevés olvasztott gheevel megkenjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 21112
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A chapatikat legjobb rögtön, amint megsültek tálalni, de kb. 20 percig alufóliában csomagolva melegen tarthatjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fékezd meg, hogy csilliárdokba kerüljön a karácsonyi lakoma

Karácsonykor általában mindenből kicsit többet készítünk és ha az év többi napján nem is, ilyenkor igyekszünk különlegesebb, drágább alapanyagokból főzni, gazdagabb, igazi ünnepi lakomákat rendezni. Idén azonban a legtöbben jobban meggondolják, mire mennyit költenek, kreatív ötleteket adunk a finom, de nem elszállós karácsonyi finomságokhoz.

Szekeres Dóra

További cikkek