r
Nosalty Logó

Burgonyás-tepertős kocka

Nagy Szandra
Burgonyás-tepertős kocka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

195
Kalória
4.3g
Fehérje
19.3g
Szénhidrát
11.1g
Zsír
7.6g
Víz
34g
Koleszterin
855.9mg
Élelmi rost
976.1mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 195 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    232.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 2354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 336 kcal

Elkészítés

  1. Egy tálba a következős sorrendbe belemérjük az összes alapanyagot: elsőként a tejet, a burgonyapelyhet. Erre jönnek a zsiradékok, a tejföl, a tojássárgája, és a só. Majd következhet a liszt és a legvégén az élesztő. Ez azért fontos, hogy ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Illetve, mivel a folyadékok legalul vannak, ha géppel dolgozunk, így a legkönyebb kikeverni a tésztát.
  2. A zsiradékokat tetszés szerint variálhatjuk: tepertő helyett sertészsír vagy kisebb arányú tepertő, csak vaj, margarin, sertészsír stb. Ez ízlésünk dolga.
  3. Ha géppel dolgozunk, akkor a krémkeverő fejet használjuk, egy nagyon lágy tésztát kapunk, amit jól meglisztezett tálcára simítsunk el kézzel.
  4. Ezután folpackkal letakarva a hűtőben pihentessük 1-2 órát, de akár másnap is dolgozhatunk vele tovább. Elvan a hűtőben éjszakán vagy egész napon át.
  5. Alaposan lisztezett felületre borítsuk ki a tésztát, vízszintes irányba, ha kell lisztezve nyújtsuk ki.
  6. Hajtogassuk meg: először egy szimpla hajtást, majd 2x 90 fokot elforgatva dupla-dupla hajtást készítsünk.
  7. Ezután hüvelykujjnyi vastagra nyújtsuk ki, tetszőlegesen szagassuk (négyzet, kerek).
  8. Kelesszük meg meleg helyen, utána 180 fokon süssük meg a pogácsákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Nagyon finom, napokig puha ízletes pogácsa. Nem főtt burgonya, hanem burgonyapehely van a tésztában, de a tejjel elegyedve nagyon jó állagot ad a péksüteménynek.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...