Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás palacsinta

Burgonyás palacsinta
Burgonyás palacsinta
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgonyás palacsinta vastagabb, mint a hagyományos társai. Nagyon finom darált hússal, gyrossal töltve. Pita vagy tortilla helyett is készíthetjük. 8-10 db lesz belőle, serpenyőmérettől függően.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A tojásokat elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, belekeverjük a lisztet és az olajat.
  3. A burgonyákat meghámozzuk, finomra reszeljük, a levét kinyomjuk, és belekeverjük a palacsintatésztába. Ha túl sűrű lenne, öntsünk hozzá egy kevés szódát vagy tejet.
  4. 20-30 percig hagyjuk pihenni, majd a szokásos módon süssünk belőle palacsintákat. Csak az első darab sütése előtt tegyünk egy kevés olajat a serpenyőbe, a továbbiaknál nem szükséges, hiszen van olaj a tésztában. Ha mégis leragadna, akkor természetesen tehetünk még hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 374
elküldve: 1
receptkönyvben: 312
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyás élesztős palacsinta, kelt palacsinta krumpliból

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

poirot
poirot Fri, 2011-09-16 08:15

Ha darált húst raksz a palacsintához, azt milyen módon készíted el ? Mivel ízesíted a darált húst ? Hasonlóan készíted el a húst, mint a chilis babnál ?

Köszi a választ.

klivi
klivi / klivi Fri, 2011-09-16 18:12

Kedves Poirot!
Igen, hasonlóan, mint a chilis babnál vagy a bolognai szósznál. De lehet tejfölösen, tejszínesen, lényeg, hogy ne legyen száraz a töltelék. :)
Üdv.
Livi

poirot
poirot Sun, 2011-09-18 11:17

A "tejfölösen" érdekelne. Ha lehet részletesen.

:)

Megjegyzés; Bizonyisten "lányok", néha olyanok vagytok, mint "szegény Jó Anyám", aki nagyon tudott sütni-főzni, viszont egy receptet részletesen "elmagyarázni" kevésbé tudott.

(Például azt nem értette, hogy én mit nem értek a "beemelésen" egy süti receptnél.)

:)

Férfi vagyok, az Isten áldjon meg benneteket !

:)

Szóval, mint egy mester a kezdő inasnak, ha kérhetném.

:)

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-09-18 12:40

Kedves poirot!
Na szóval, hogy rövid is legyek, meg értsed is amit írok....:))
1. Végy darált húst, vagy esetleg apró darabkákra vágott csirkemellet, kb. 60 dkg-ot.
2. Egy kis fej vöröshagymát dinsztelj kevés olajon, majd tedd hozzá a húst. Gyakran keverve süsd fehéredésig minden oldalát, majd sózd, borsozd, ízesítsd kedved szerint. A fokhagymát ki ne hagyd, 2-3 gerezdet mindenképpen vágj bele. Kevés pirospaprikát is tegyél hozzá, attól szebb színe lesz. Ha szükséges, önts alá egy kevés vizet.
3. Ha a hús már megpuhult, 2 dl tejfölt keverj ki vízzel és 1-2 teáskanál étkezési keményítővel vagy liszttel, majd öntsd a húshoz. Jól forrald össze! Ízesítheted egy kevés csípős paprikával is, ha szereted.
Ez a ragu hasonló a hortobágyi palacsinta töltelékéhez. Tálaláskor meglocsolhatod a tetejét tejföllel, és szórhatsz rá reszelt sajtot is.
Remélem tudtam segíteni. Ha elnyerte a tetszésedet ez a verzió, bátran fogj hozzá, szerintem elrontani sem tudod! :)) Sok sikert! Üdv: Livi

poirot
poirot Sun, 2011-09-18 12:47

Köszönöm, Livia, így már érthető. Még nekem is.

:)

588
finomliszt 30 dkg
1 tk
tojás 2 db
élesztő 1 dkg
tej 4 dl
burgonya 3 közepes db
napraforgó olaj 80 ml
napraforgó olaj 2 csepp