Nosalty Logó

Burgonyás palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Burgonyás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 587 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2345 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 194 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 587 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4618.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    3073 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 2345 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A tojásokat elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, belekeverjük a lisztet és az olajat.
  3. A burgonyákat meghámozzuk, finomra reszeljük, a levét kinyomjuk, és belekeverjük a palacsintatésztába. Ha túl sűrű lenne, öntsünk hozzá egy kevés szódát vagy tejet.
  4. 20-30 percig hagyjuk pihenni, majd a szokásos módon süssünk belőle palacsintákat. Csak az első darab sütése előtt tegyünk egy kevés olajat a serpenyőbe, a továbbiaknál nem szükséges, hiszen van olaj a tésztában. Ha mégis leragadna, akkor természetesen tehetünk még hozzá.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11503
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A burgonyás palacsinta vastagabb, mint a hagyományos társai. Nagyon finom darált hússal, gyrossal töltve. Pita vagy tortilla helyett is készíthetjük. 8-10 db lesz belőle, serpenyőmérettől függően.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

ez nagyon guszta! kár, hogy már bekevertem az almás palacsintát, de a hétvégén kipróbálom.

Törölt felhasználó

Kedves ZsuzsannaLilla! Remélem ízleni fog :) Üdv. Livi

poirot

Ha darált húst raksz a palacsintához, azt milyen módon készíted el ? Mivel ízesíted a darált húst ? Hasonlóan készíted el a húst, mint a chilis babnál ? Köszi a választ.

Törölt felhasználó

Kedves Poirot! Igen, hasonlóan, mint a chilis babnál vagy a bolognai szósznál. De lehet tejfölösen, tejszínesen, lényeg, hogy ne legyen száraz a töltelék. :) Üdv. Livi

poirot

A "tejfölösen" érdekelne. Ha lehet részletesen. :) Megjegyzés; Bizonyisten "lányok", néha olyanok vagytok, mint "szegény Jó Anyám", aki nagyon tudott sütni-f?zni, viszont egy receptet részletesen "elmagyarázni" kevésbé tudott. (Például azt nem értette, hogy én mit nem értek a "beemelésen" egy süti receptnél.) :) Férfi vagyok, az Isten áldjon meg benneteket ! :) Szóval, mint egy mester a kezd? inasnak, ha kérhetném. :)

Törölt felhasználó

Kedves poirot! Na szóval, hogy rövid is legyek, meg értsed is amit írok....:)) 1. Végy darált húst, vagy esetleg apró darabkákra vágott csirkemellet, kb. 60 dkg-ot. 2. Egy kis fej vöröshagymát dinsztelj kevés olajon, majd tedd hozzá a húst. Gyakran keverve süsd fehéredésig minden oldalát, majd sózd, borsozd, ízesítsd kedved szerint. A fokhagymát ki ne hagyd, 2-3 gerezdet mindenképpen vágj bele. Kevés pirospaprikát is tegyél hozzá, attól szebb színe lesz. Ha szükséges, önts alá egy kevés vizet. 3. Ha a hús már megpuhult, 2 dl tejfölt keverj ki vízzel és 1-2 teáskanál étkezési keményít?vel vagy liszttel, majd öntsd a húshoz. Jól forrald össze! Ízesítheted egy kevés csíp?s paprikával is, ha szereted. Ez a ragu hasonló a hortobágyi palacsinta töltelékéhez. Tálaláskor meglocsolhatod a tetejét tejföllel, és szórhatsz rá reszelt sajtot is. Remélem tudtam segíteni. Ha elnyerte a tetszésedet ez a verzió, bátran fogj hozzá, szerintem elrontani sem tudod! :)) Sok sikert! Üdv: Livi

poirot

Köszönöm, Livia, így már érthet?. Még nekem is. :)

Törölt felhasználó

Nincs mit, Poirot! :)

Törölt felhasználó

 Én már elkészitettem és a család nagy kedvence lett...

Törölt felhasználó

Ennek igazán örülök! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek