Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundáskenyér 1.

Bundáskenyér 1.
Bundáskenyér 1.
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (29)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Körülbelül úgy kéthavonta jön rám a bundáskenyér-ehetnék...Akkor viszont semmi más nem képes csillapítani az éhségemet.


hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ami igazán passzol mellé, az egy nagy bögre citromos tea.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy mély tányérba ütjük, és egy villával felverjük.
  2. A kenyérszeleteket félbe vágjuk és egyenként a tojásba forgatjuk.
    Kicsit benne is hagyhatjuk, hogy megszívja magát a tojással.
  3. Egy serpenyőbe kevés olajat teszünk és ha felforrósodott, akkor beletesszük a kenyérszeleteket és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  4. Ha kész, félbevágott fokhagymával mindkét oldalát bedörgöljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 124
össznézettség: 116 370
elküldve: 0
receptkönyvben: 174
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
fogás: köret

Hozzászólások (29)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szter77
Szter77 Mon, 2015-02-09 22:27

Kedves Toma/Zederta!
Köszi ezt az emlékeztető, alapreceptet!
Annyit fűznék hozzá - főleg kezdőknek és újrakezdőknek - hogy érdemes az extra dolgokat előre elkészíteni! Mint pl. fokhagymapucolás, reszelt sajt, zöldségek. Mert amikor hipp-hopp elkészül, akkor már egyből, melegen enni kell! :-)

zsofi03
zsofi03 Wed, 2011-11-23 17:11

Én szeretem megkenni egy kis tejföllel és rakok rá reszelt sajtot is. :)

kinguu
kinguu Fri, 2011-11-11 10:21

nagyon finom ez a fokhagymas valtozat, de nekem cukorral a kedvencem:D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-29 23:33

A tojásba szoktam tenni egy kevés tejet, egy kis lisztet és némi mustárt. Az én bandám így szereti. Utána is mustárral tálalom.

piakistvanne
piakistvanne Wed, 2010-05-19 14:44

A tojásba 1 dl tejet keverek továbbiakban ugyan az csak mikor az egész kisült kicsit ferdén lerakom és felmelegittek 1dl vizet 1-1.5ek mézzel és ráöntöm a kenyerekre ,ha ezt beitta fogyasztjuk de ha véletlenül marad és egy-két óra múlva esztek belőle még jobban érződik a méz.Lehet a tojásba vaniliáscukrot rakni de nem szükséges.

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2010-05-19 17:45

kedves Piak Istvánné!
igazán remek ez a mézes-mázas változat, bár bevallom, hogy én inkább a fokhagyma ízt részesítem előnybe ;-)
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Dixy
Knoblauh Diána / Dixy Mon, 2010-03-15 19:18

milyen egyszerű és nagyszerű ez a bundás kenyér, mégis sokak kedvence, mindjárt eszem egyet :) csipet ételízesítővel is igazán fenséges az íze :)

molnarkata
molnarkata Mon, 2010-02-15 16:07

Próbáljátok ki májkrémmel megkenve, hozzá friss uborka... Mennyei!

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2010-02-16 13:18

szia Kata!
köszi a javaslatot! a májkrémet utólag kell rákenni, vagy még a tojásba forgatás előtt? köszi!
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

Bencsike01
Bencsike01 Wed, 2010-01-27 14:46

Finom hideg tejjel, sajtot reszelve rá a nyerő nálam:) De, hogy szélsőséges esetet említsek, ettem már ketchup-pal és majonézes kukoricával is :D

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2010-01-27 15:23

kedves Bencsike!
nekem jöhet minden formában, mindenféle körítéssel ;-) csak akkor szoktam csalódni, amikor szállodában reggelire cukrosan kínálják...ezek a franciák!...
további jó főzőcskézést!
üdv,
toma

zsu9002
zsu9002 / zsu9002 Tue, 2009-12-08 20:30

Én nem szoktam fokhagymát tenni rá, viszont cukorral szorom meg evés előtt. Próbáljátok ki, nagyon finom úgy is

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2009-12-09 01:53

szia Zsu!
igen, ez a francia változat, bár ehhez érdemesebb kalácsot használni.
én viszont maradnék a fokhagymás változatnál, az valahogy jobban csúszik nekem ilyenkor télvíz idején, egy nagy bögre gőzölgő teával.
további jó főzőcskézést és boldog Karácsonyt!
üdv,
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-07-29 21:21

Nagyon jól hangzik a fokhagymás! Én általában reszelt sajttal szórom meg, mig forró és a sajt gyönyörűen ráolvad! Fincsi!!

zederta
ze(n)derta / zederta Thu, 2009-07-30 06:43

szia Melinda!
mit szólnál a sajtszórás alá "becsempészett" fokhagyma-bedörzsöléshez? ;-)
jó főzőcskézést!
xxx
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-12-17 21:21

Hú, az a2kenyér közé rakott sajt ,meg sonka,na ez "nem semmi ",lehet,sőt tutti, hogy kipróbálom! Köszi ezt a jó tippet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-11-18 19:14

Nálunk a kockasajtos kenés a nyerő, két vékony kenyér közé kell kenni, esetleg apróra vágott szalámit, húsvét után sonkát bele, úgy forgatni meg a tejfölös tojásban.

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2008-11-18 21:28

Nagyon ínycsiklandozó ez az elkészítési javaslat. Szerintem hamarosan én is kopróbálom.
Köszönöm a hozzászólást!

viplux
viplux Sat, 2008-11-01 12:45

Bizony nagyon finom!
Én egy kicsit másképp csinálom, de a lényegen nem sokat változtat.
A tojásba (4 tojáshoz kb 1dl) tejet keverek - esetleg egy kis zúzott fokhagymával..
A tejes keverékben viszont jó alaposan kiáztatom a kenyereket.
A citromos tea is stimmel, de szerintem igazán akkor királyi reggeli, ha kevés tejföllel megkened a tetejét!
Attila

hajnimaci
hajnimaci Sat, 2008-11-01 17:36

A fokhagyma érdekesen hangzik, de ki fogom próbálni. Mi a tojáshoz 1-2 teáskanál tejfölt szoktunk keverni, így lett kicsit "babásabb". A lányaim nagyon szeretik.

211
kenyér 1 szelet
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 3 ek