Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos-sós fonott rúd

Borsos-sós fonott rúd
Borsos-sós fonott rúd
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is iskolai tízóraira való gyűjteményem egyik kedves darabja. Olcsó, egyszerű, finom. Mi teheti még boldoggá egy szülő és gyermeke szívét? (Sok minden más, de a test táplálása is fontos. A gyerekek nagyon szeretik a péksüteményeket).

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

  • 2 ek tej (vagy olaj a kenéshez)
  • ízlés szerint (durva szemű tengeri vagy frissen őrölt bors)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet, élesztőt. Ha megkelt, a lisztet és a sót is. Meleg helyen letakarva 1 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 8-10 részre osztjuk, vékony hengereket formálunk belőlük, melyeket hosszában kettévágunk, és összesodrunk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket tejjel vagy olajjal megkenjük, tengeri sóval, frissen őrölt borssal szórjuk meg.
  4. 200 oC-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 120
elküldve: 5
receptkönyvben: 259
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
diéta: tojásmentes
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós fonat, sós rudacska, sóval szórt péksüti

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ladybird216
Petruska / ladybird216 Mon, 2012-10-01 11:05

Kedves Évi néni!
Ez már a sokadik nagyon jó recepted! Én is mentettem, hamarosan ki is próbálom!
Köszönöm!
Petruska

244
kenyérliszt BL80 40 dkg
tej 2 dl
friss élesztő 2 dkg
olívaolaj 4 ek
méz 1 ek
1 tk
tej 2 ek
0 ízlés szerint