Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borleves

Borleves
Borleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevallom, hogy ez az első borlevesem. Nagyon finom lett, de nem ajánlatos utána kocsiba ülni szerintem. És nézd a fotót, milyen jól sikerült, még gőzölög a leves!smiley

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy tálban felverjük.
  2. Beletesszük a lisztet, felhigítjuk a vízzel, és összekeverjük alaposan.
  3. Felforraljuk a bort a fűszerekkel.
  4. A felforralt bort beletesszük a tojásos, lisztes, vizes folyadékunkhoz. Majd hozzáadjuk a cukrot.
  5. Jól összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre, és addig főzzük még, amíg be nem sűrűsödik. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 32 627
elküldve: 4
receptkönyvben: 114
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

borleves szegfűszeggel, borkrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2012-09-12 19:27

Kedves Atineb!
Nem tudom,hogy hol etted,ezert az otleteim,hogy szolole,vagy preselt szolo,mert mint irtad nem volt benne szoloszem,erre a kettore tudok tippelni)

Atineb
Atineb / Atineb Wed, 2012-09-12 16:44

Kedves Móni!
Egy alkalommal ettem eddig brolevest, szőlővel,nem szőlőszemek voltak benne a lébe volt főzve. Szerinted milyen módón adták hozzá a szólőt?

352
fehérbor 1 l
víz 6 dl
cukor 10 dkg
tojás 2 db
finomliszt 1 evőkanál
szegfűszeg 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert