r
Nosalty Logó

Bodzás panna cotta

Glaser
Bodzás panna cotta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

649
Kalória
6.3g
Fehérje
29.3g
Szénhidrát
58g
Zsír
119.1g
Víz
208.1g
Koleszterin
-
Élelmi rost
29.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 649 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2592 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 303 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 649 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    231.8 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.2 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    476.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2093 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2055 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2592 kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 303 kcal

Elkészítés

  1. A tejszínt a cukorral, vaníliás cukorral felfőzzük, majd alacsony hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
  2. Hagyjuk kb. 10-15 percet hűlni, hozzáadjuk a letépkedett bodzavirágokat, hagyjuk teljesen kihűlni, majd lefedve kb. 24 órát a hűtőben hagyjuk állni, hogy a tejszín átvegye a bodza izét.
  3. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  4. A bodzás-tejszínt átszűrjük, felmelegítjük, majd felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint.
  5. A tejszínt 4 hideg vízzel kiöblített (kb. 175 ml űrtartalmú) formába töltjük. Hűlni hagyjuk, majd legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
  6. Tányérra borítva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ha nincs friss bodzavirág, ízesíthetjük a tejszínt -mielőtt felolvasztanánk benne a zselatint- bodzasziruppal is, de akkor csökkentsük valamennyivel a cukor mennyiségét. Bodzasziruppal ízesítve nem szükséges a tejszínt 24 órát a hűtőben pihentetni.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...