r
Nosalty Logó

Bodzapezsgő Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gonoszka1
Bodzapezsgő Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 18 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    3162.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 72 kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 99% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    0 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bodzavirágokat kirázzuk, és egy nagy befőttes üvegbe tesszük. (Minél több a virág, annál jobb, de ne nyomkodjuk bele, csak lazán szórjuk az üvegbe.)
  2. A citromokat megmossuk, felkarikázzuk, és a bodzavirágokhoz tesszük az üvegbe.
  3. Felforralunk 1 l vizet, és hozzáadunk 1 kg kristálycukrot. Újra felforraljuk kevergetve, hogy a cukor elolvadjon benne, majd a citromsavat hozzászórjuk.
  4. Lehúzzuk a tűzről, és felöntjük 2 l hideg vízzel. Ekkor tesszük hozzá a fehérborecetet és az élesztőt.
  5. A virágokra öntjük, és lazán letakarjuk. (Én beleállítottam egy műanyag dobozba, hogyha elkezd dolgozni az élesztő, akkor ne a földre menjen esetleg ki.) Kb. a második napon már kell, hogy legyen egy kis hab a tetején, és már kezd gyöngyözni.
  6. 6-7 napot hagyjuk érlelődni, majd lehetőleg csatos üvegekbe leszűrjük. Hűtőbe tesszük, és még 1-2 hétig pihentetjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5653
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 28.

Receptkategóriák

Bodzapezsgő Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Sokat hallottam róla, hogy milyen finom a bodzapezsgő, így elhatároztam, hogy idén kipróbálom. Ma reggel szűrtük le a Férjemmel. Az illata nagyon finom, és gyönyörűen habzott, így óvatosan kell leszűrni, hogy ki ne fusson. (Nekünk sajnos egy kicsi kifutott.) Most a hűtőmben érlelődnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...