Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bársonyos-tejszínes csokihab party adag

Bársonyos-tejszínes csokihab party adag
Bársonyos-tejszínes csokihab party adag
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik legkedvencebb régi édesség receptem; Margaret Fulton ( az Ausztrálok Horváth Ilonája :) egyik kis édesség könyvébõl. Meg kellett dupláznom, mert party nélkül is mindig ment az alkudozás, hogy kié legyen az utolsó csokihabos tálka!

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Várandós kismamáknak nem ajánlott, a nyers tojás (minimálisan rizikós) használata miatt.

Friss tojásnál szinte nulla a salmonella-veszély, de aki fél ettől, annak Petra kávés csokihab receptje egy kitűnő variációja ennek a receptnek- tojás nélkül. 

Egyébként felkutattam: éttermekben -szigorúan csak 60 Celsius fokon- 5 percig gőz felett keverik a nyers tojást, hogy pasztőrizálják (édességekhez, vagy szószokhoz); de ez sem 100%-os védelem...

Én évek óta gyakran készítem ezt a receptet minden bonyodalom nélkül... kivéve az állandó alkudozást ;).

Nyugodtan lehet hűteni egy nagy üvegtálban is (folpackkal lefedve), és vizes nagykanállal "galuskázni" tálaláskor; tetszés szerint friss málnával, eperrel, mangóval, vagy gyümölcspürével..:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit apróra tördeljük és a kávéval együtt felolvasztjuk (csak néhányszor keverjük!) egy hőálló tálban, vízgőz felett (a tál alja ne érjen a forró vízbe!), majd félretesszük langyosra hűlni.
  2. A tojások sárgáját 1 ek cukorral és az egyik vaníliás cukorral habverővel/ géppel pár percig jó habosra keverjük.
  3. A hideg tojások fehérjét egy csipet sóval nem túl kemény habbá verjük.
  4. A kihűlt, de még folyós csokit a tojássárgás keverékbe forgatjuk, majd a tojásfehérje habot is beledolgozzuk a masszába (óvatosan forgatva).
  5. A tejszínt a 2 ek porcukorral, a másik zacskó vaníliás cukorral nem túl kemény habbá verjük.
  6. A tejszín kétharmadát óvatosan beleforgatjuk a csokis keverékünkbe, majd kisebb üvegtálkákba, vagy üvegpoharakba töltjük (ez az adag kb. 10 kisebb tálka/ pohárka megfelelője).
  7. Hūtőbe tesszük 2 órára (nyári melegben fagyasztóba lehet tenni 1 órára, hogy kicsit fagyosan-üdítő legyen).
  8. A maradék egyharmad tejszínhabot diszítéshez használjuk. Csokiforgáccsal, vagy kakaóporral meghintve tálaljuk és hallgatjuk az áhítozásokat ;). 
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 334
elküldve: 6
receptkönyvben: 178
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Torma

Mióta szakács: 2012.10.05.
102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes krém
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

chocolate mousse, csokihab, csokikrém, csoki mousse, étcsokoládé mousse, csokoládé krém

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Thu, 2013-05-23 18:33

Na, megnéztem, ahogy ajánlottad, és persze kiderült, hogy ehhez egy nagyon hasonlót szoktam csinálni, csak kevesebb tojással :)) Szoktam bele tenni kis fahéjat, kardamomot is, vagy ha van, kis mandulalikőrt.

Molnár Marietta
Molnár Marietta Sun, 2013-05-05 06:17

Gyors és fantasztikus ízű édesség :) A repertoáromban ezentúl ott lesz :) köszönöm!!!

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-05-12 09:12

Köszönöm a kedves visszajelzést :) Örülök, hogy ízlik; minden jót a továbbiakban, üdv, Torma :)

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-01-07 05:23

Szeretni fogjátok es pillanatok alatt készen van! "Hidegen" ajánlom Neked- az ottani hőség miatt ;)

Pezo
pezo / Pezo Mon, 2013-01-07 00:14

Nagyon jól néz ki, valószínűleg ez is olyan, mint a legtöbb nyalánkság, hogy sokkal több idő elkészíteni, mint elfogyasztani.:)
Üdv.: pezo / Gyöngyi

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-01-07 05:16

Ez szupergyors Gyöngyi, a 20 percben még a poharazas is benne van :)

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-01-07 00:10

Hali:) Isteni finom lehet, máris jöhetne 1 de akár mindkét tálkával:D Köszi és mentve bye Gabi

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-01-07 05:27

BUEK Gabikam:) tudom, hogy írtam mar, de ezt nem lehet eleget kívánni, ugye? Remelem jol mentek az ünnepek, jókat ettel? Ezt ne hagyd ki, mert NAGGYON FINOM!!! Kellemes hetet, Torma :)

tenger
tenger / tenger Sun, 2013-01-06 20:44

Könnyed és mégis csupa csoki. ...Ez lesz az első édesség, amit a diéta-korszak után gyorsan megcsinálok..:-)
Kösz a receptet,

t.

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-01-06 23:35

Érdekes, hogy ezt írod tenger, mert igy van...a sok tejszín ellenére is nagyon csokis marad. Fényes, bársonyos...kellemes hetet, üdv, Torma :)

328
étcsokoládé 20 dkg
tojás 4 db
porcukor 3 ek
feketekávé 2 ek
habtejszín 6 dl
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet