Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas sárgabaracklekvár

Fahéjas sárgabaracklekvár
Fahéjas sárgabaracklekvár
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs agyoncukrozva, a fahéj pedig ad neki egy pici pluszt.

hozzávalók / 12 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackot alaposan megmossuk, kimagozzuk, az otthon fellelhető legnagyobb edénybe dobjuk, rétegenként cukrozzuk. (A nagyon csúnya részeket vágjuk ki.) A tetejére öntjük a maradék cukrot. Ha van időnk, állni hagyjuk, ha nincs, haladunk tovább.
  2. Lefedve, közepes lángon felforraljuk, ha már rotyog, levesszük a fedőt, hozzádobjuk a fahéjrudakat, és így folytatjuk tovább a főzést.
  3. Ha elfőtte a habot és nincsenek benne barackdarabok (baracktól függően 1-másfél óra), sterilizált üvegbe töltjük, ha sűrűbb lekvárokat kedveljük, rotyogtassuk tovább.
  4. Az üvegeket érdemes minél inkább színültig tölteni, szorosan rácsavarjuk a tetőt, és mehetnek a szárazdunsztba. Az üvegek csírátlanítására a következő módszer vált be: 130 fokra előmelegített sütőbe tesszük a kiöblített üvegeket és fedőket, 15 percre.
  5. Szűk öt liter baracklekvárunk lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 589
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Panno

Mióta szakács: 2011.12.22.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

baracklekvár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

451
sárgabarack 6 kg
cukor 70 dkg
fahéj 5 db