Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banánkuglóf

Banánkuglóf
Banánkuglóf
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes és finom, egy kicsit töményebb állagú kalács, tea vagy kávé mellé kiváló.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, sót, sütőport és a csokilencsét összeforgatjuk. A banánokhoz öntünk egy keveset a tejből, és turmixoljuk.
  2. Habosra keverjük a margarint a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, ezután a banánt és a tejet is hozzáadjuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd óvatosan a tojásos masszába forgatjuk. Ezután adagokban a lisztet is beleforgatjuk. Egy kivajazott és lisztezett kuglófformába öntjük a masszát.
  4. Sütés 180 fokon kb 55-60 percig, tűpróba. Rácsra borítva hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 998
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános kuglóf, kuglóf banánnal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1089
margarin 12 dkg
cukor 24 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
csokoládéforgács 5 dkg
tojás 5 db
tej 1 dl
banán 30 dkg
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
1 csipet
vaj 2 dkg
finomliszt 1 csapott ek