r
Nosalty Logó

Babfasírt lilakáposztás karfiolpürével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Babfasírt lilakáposztás karfiolpürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Babfasírt

Zöldségpüré

Összesen 555 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Babfasírt

Zöldségpüré

Összesen 2220 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Babfasírt

Zöldségpüré

Összesen 74 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 555 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5046.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    985 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    1672.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    595 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1010 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2307 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 2220 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 74 Kcal

Hozzávalók

Babfasírt

Zöldségpüré

Elkészítés

Babfasírt

  1. A hagymákat megtisztítjuk, majd a babbal együtt leturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és a lisztet és alaposan elkeverjük egymással.
  2. A masszát 20-30 percig állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A masszát 5 részletben sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk és elegyengetjük. Ezután körülbelül 20 percig sütjük.

Zöldségpüré

  1. A püréhez a karfiolt rózsákra bontjuk, a káposztát pedig nagyobb szeletekre vágjuk. Felteszünk egy nagy adag vizet forrni, majd mikor elérte a forráspontot beletesszük a zöldségeket és körülbelül 20-25 perc alatt puhára főzzük.
  2. Ha megfőtt leszűrjük a levét, majd konyhai robotgépben alaposan összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd sóval borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 353
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 02.

Receptkategóriák

Babfasírt lilakáposztás karfiolpürével
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Babfasírt

Zöldségpüré

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek