r
Nosalty Logó

Aszalt szilvás süti

Jahin
Aszalt szilvás süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1084
Kalória
14.8g
Fehérje
131.6g
Szénhidrát
57.2g
Zsír
103.3g
Víz
185.7g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
76.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1084 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 1084 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    228.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3522.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    526.5 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    413 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    294 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1928 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 4335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

  1. Az aszalt szilvát egy éjszakára áztassuk vízbe.
  2. Egy keverőtálban kikeverjük a tojásokat cukorral, sütőporral, szobahőmérsékletű margarinnal és a joghurttal.
  3. Beledobjuk a feldarabolt szilvát, a megreszelt gyömbért.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, azzal is alaposan kikeverjük.
  5. Sütőpapíros tepsiben elsimítjuk a tésztát, tűpróbáig sütjük.
  6. Porcukorral díszíthetjük, lekvárral, pudinggal tálaljuk vagy csak magában.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X6

Expressz süti, mindig sikeres. Aki nem szereti a gyömbért, citromhéjjal helyettesítheti. 

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...