Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aromás citromszörp

Aromás citromszörp
Aromás citromszörp
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A citrom mindig mosolyt csal az arcomra. Szívmelengető ránézni, egyesíti a napfény erejét, a gyümölcs zamatát, és eszembe juttatja a citrusligetek ragyogó látványát. Egészségre gyakorolt jó tulajdonságait érdemes kihasználni a téli hónapokban is. A receptúra úgy készült, hogy a gyümölcs megőrizze C-vitamin tartalmát, így valóban hozzájárul egészségünkhöz. Ajándéknak is kiváló, ha egy pántlikát biggyesztünk az üveg nyakára.

hozzávalók / 10 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, lassan hozzáadagoljuk a cukrot, és kis lángon sűrű szirupot főzünk belőle.
  2. A citromokat alaposan megmossuk, és félreteszünk 1 db-ot.
  3. A többinek a héját lereszeljük, és hozzáadjuk a sziruphoz, ezzel pár percig főzzük még.
  4. A gyümölcsök levét kifacsarjuk, és a tűzről félretett és kihűtött sziruphoz adjuk.
  5. Csinos üvegekbe töltjük, hozzáteszünk néhány vékony karika citromszeletet - a látvány kedvéért - és hűtőben vagy hideg kamrában tároljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 053
elküldve: 8
receptkönyvben: 273
elkészítve: 13/22
Facebookon megjelent: -

szakács

A mama főztje

Mióta szakács: 2013.01.22.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos szörp, gyümölcsszörp citromból, tartósítószermentes citromszörp

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

foreszty
foreszty Wed, 2015-03-18 15:19

Kedves Receptíró!
nagyon tetszett az ötlet, így tegnap kipróbáltam, viszont amikor hagytam kihűlni, akkor nekem bekásásodott. mi lehet a baj? nem főztem elég ideig? illetve nekem a citromhéj darabos maradt, itt is elrontottam valamit?

A mama főztje
A mama főztje / A mama főztje Wed, 2015-03-18 18:57

Kedves Foreszty!
A kásásodás elkerülésére miatt kell a szirupot lassan, kevergetve főzöcskézni.
A citromhéj kérem szépen, az bizony darabos is marad ne is várd, hogy felolvad vagy ilyesmi. :-)

foreszty
foreszty Wed, 2015-03-18 20:17

Köszönöm a gyors választ, igyekeztem én...de valószínűleg nem eléggé :-) nem baj, nem adom fel, megpróbálom majd újra!

lilkapsas
lilkapsas Thu, 2014-07-03 08:15

Szuperlatívuszokban lehet csak méltatni! Hálásan köszönjük a remek receptet! A megmaradt citromhéjat én jégkockatartóban fagyasztottam le, így egész sok sütibe jut majd. Köszi még egyszer!

balu4272
balu4272 Wed, 2014-04-16 23:20

én hűtőbe sem raktam ,csak a kamra polcára és több hét után sem volt semmi baja

Susenka
Susenka Sat, 2014-03-15 11:17

Köszönöm ezt a fantasztikus receptet! Kéthetenként csinálom már rutinszerűen, gyorsan elkészül és isteni. Tea ízesítése egy mozdulattal megoldva :-) A leszűrt citromhéj nagyon jó pl. csokis sütibe. Anyukámnak is átadtam a receptet, nála három - négy hétig is eláll a hűtőben gond nélkül.

A mama főztje
A mama főztje / A mama főztje Fri, 2013-12-27 13:56

Ahogy már írtam itt egy ugyanilyen kérdésre, sajna nincs tapasztalatunk. Nagyon gyorsan elfogyasztja a család, nincs ideje pihenni 1 hétnél tovább:)

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-02-14 06:11

Nagyszeru recept es mutatos a foto! Hallottam viszont, hogy sok helyen viaszozott a citrom heja; ha forro vizzel mossuk, sokat veszit a vitamin tartalmabol....persze nem tudom, hogyan tudjuk, hogy viaszos-e a citromunk? Udv, Torma :)

A mama főztje
A mama főztje / A mama főztje Thu, 2013-02-14 07:50

Nagyon köszönöm!:) Valóban kerülni kell a forró vizet! Én langyosban áztatom - a viasznak az is hőhatás - végül zöldségkefével súrolom át folyóvíz alatt. Így biztosan tiszták lesznek a szépséges citromjaink. Üdv.

408
citrom 8 db
cukor 1 kg
víz 5 dl