Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperszörp ahogy nyihaj készíti

Eperszörp ahogy nyihaj készíti
Eperszörp ahogy nyihaj készíti
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb sztori nincs. :) Nagymamám készítette így a szörpöt - minden adalékanyag nélkül -, a gyerekeimnek kezdtem el én is így csinálni.

Érdemes kisebb (3 dl) üvegekbe eltenni, mert felbontás után a hűtőben kell tartani. Hideg, sötét helyen 6 hónapig szép piros. Utána is jó még, de a színét elveszíti.

A csöpögtetésből visszamaradt epervelő (bár kissé színtelen lesz), de süteménybe, pohárkrémbe felhasználható.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Finom, kellemes hűsítő!

Az eperszörp nagyon finom kiegészítője a tejszínes-túrós pohárkrémnek pl. itt-ott megcsorgatva vele, friss gyümölccsel megpakolva...

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott, megtisztított epret felaprítjuk.
  2. 5 dl vízzel feltesszük főni, 3 percig forraljuk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, és 10 percig állni hagyjuk.
  4. Ritka szövésű vászonkendőn hagyjuk átcsepegni (kb. 2 óra).
  5. Az így kapott kb. 1 liternyi eperlevet a cukorral és 1 ek citromlével feltesszük forrni. Habját leszedjük, majd forrón fertőtlenített kis üvegekbe tesszük. (Érdemes megkóstolni, amikor a tűzről lehúzzuk, és ízlésünknek megfelelően ízesíteni még citromlével - én kb. két citrom átszűrt levét szoktam hozzátenni, de ez ízlés kérdése, az eredeti recept csak 1 evőkanálnyit ír.)
  6. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 259
elküldve: 1
receptkönyvben: 120
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperszörp egyszerűen, epres hűsítő, gyümölcsszörp

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

559
eper 1 kg
víz 5 dl
cukor 50 dkg
citromlé 1 ek