Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai mákpalacsinta

Amerikai mákpalacsinta
Amerikai mákpalacsinta
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyelőre ez a recept a gasztronómiai pályafutásom csúcsa.:D Minden benne van, amit szeretek és vallok.

Először is a legkedvencebb kedvencem a palacsinta, de ha magamnak sütök, akkor sosem a hagyományosat csinálom, mert úgysem tudom olyan finomra, mint amilyet Mama tud. Úgyhogy ha palacsinta-ehetnékem van, a Jamie Oliver-féle amcsi palcsi receptet szoktam elővenni (youtubon megtaláljátok).

Másodszor mákfanatikus vagyok.

Harmadszor pár hete már foglalkoztat a liszt-és cukormentes, illetve inkább csökkentett életmód. Eddig is egészségesen éltem és étkeztem, de úgy éreztem itt az ideje igazán bedurvulni. Hogy miért most, azt nem tudom. Tanulmányaim és szakmám miatt régóta tisztában vagyok vele, hogy hogyan válaszol az emberi test a különböző táplálékokra, de valahogy elvoltam a langyos vízben.

És nem utolsó sorban szeretek enni.:D Finomat, sokat, sok finomat.:P

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Tej helyett más folyadékkal szerintem remek paleos amerikai palacsinta alaprecept, mák helyett bármilyen darált olajos maggal is működnie kell. Nem csak édesen, de sósan is készíthető, ettem már kenyér gyanánt is. Bátran variáljuk a „lisztet” és a kiegészítőket.

Viszont cukrot semmiképpen ne tegyünk bele, mert leragad. Ha mindenképp ragaszkodunk hozzá, akkor olajozzuk ki a serpenyőt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mákot, sütőport, sót, esetleg édesítőszert összekeverjük, hozzáadjuk a fél felvert tojást.
  2. Folyadékkal higítjuk. Nem szabad, hogy nagyon folyós legyen!
  3. Ha szeretnénk, belekeverünk valami extrát.
  4. Száraz serpenyőben 4 db 10-12 cm átmérőjű, fél cm vastag palacsintát sütünk belőle. Amikor a teteje buborékos, akkor fordítjuk meg nagyon óvatosan. Készüljünk fel, hogy nehezebben fog menni, mint a normál palacsintánál.
  5. A mákhoz szerintem az alma, a meggy vagy vanília passzol, ezek valamelyikével tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 32 621
elküldve: 15
receptkönyvben: 716
elkészítve: 35/53
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kexie

Mióta szakács: 2011.04.03.
18 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos amerikai palacsinta, amerikai palacsinta mákkal, reform palacsinta

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kormi47
kormi47 Wed, 2014-09-17 17:22

Elnézést, de én értem rosszul, hogy kevésnek tartom a 0,75 dl folyadékot? Ez számításaim szerint 3/4 dl, azaz még 1 dl sincs. Nem 0,75 l akar lenni a recept?
Tetszik a recept leírása, de a bizonyosság nélkül nem merem kipróbálni, - hisz nem olcsók az alapanyagok.
Megköszönöm, ha valaki válaszol a kérdésemre.
Kellemes napot Mindenkinek!

Kexie
Kexie / Kexie Mon, 2015-01-19 18:50

Így van, köszönöm, hogy megértelmezted a receptet, én úgy tűnik idő közben elvesztem ez éterben o.O :)

Cserrygo
Cserrygo Sat, 2014-03-08 15:23

Nagyon findzsa, már kétszer elkészítettem, egyszer cukorral, egyszer édesítővel, mind a kétszer maradéktalanul elfogyott! :3 Istentelenül jó mákos csoda, köszönöm, hogy megosztottad velünk! :D Biztos, hogy elkészítem még. ^ ^

Paleósok
Paleósok Sun, 2014-02-16 16:22

Elkészítettem,egyszerű és nagyon finom,fenomenális. Banánt turmixoltam hozzá gyümölcsként.

Kexie
Kexie / Kexie Mon, 2015-01-19 18:47

Örülök :) közben magam is felvettem a repertoárba a banánt, valóban azzal is nagyon fincsa :P

fekri
fekri Sat, 2012-11-03 11:44

Most készült el. Nagyon finom lett! Köszi a receptet! :)
Annyit kellett változtatnom rajta, hogy miután összekevertem az összetevőket, nekem elég híg maradt, úgyhogy tettem bele még egy kis teljes kiőrlésű lisztet. ;)

Kexie
Kexie / Kexie Sat, 2012-11-03 17:09

Örülök, h ízlett :) Azért írtam körülbelülre a folyadék mennyiségét, h csak annyival higítsuk, amitől még nem lesz folyós. Egyébként állás közben ez is sűrűsödik, ahogy a rendes palitészta :)

fekri
fekri Sat, 2012-11-03 18:57

Közben a család is tesztelte, és mindenkinek ízlett, úgyhogy még egyszer köszönöm! ;) Ráadásul én is büntetlenül ehetem. :)
A folyóssága: függ szerintem a tej minőségétől, zsírosságától is, meg a tojás nagyságától. De minden megoldható! ;)
És egy a lényeg: szuper a recept! :)

bmbe
Bejja / bmbe Fri, 2012-11-02 17:41

Hát ez nagyon jól hangzik!
Holnap megpróbálkozok vele! :-)
Köszi a receptet, ötletet!

560
mák 6 dkg
tej 0.75 dl
tojás 0.5 db
sütőpor 1 kk
1 csipet
édesítőszer 1 teáskanál
dió 2 dkg
meggybefőtt 5 dkg