Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-túrós sütemény Bernadett konyhájából

Almás-túrós sütemény Bernadett konyhájából
Almás-túrós sütemény Bernadett konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű és gyorsan elkészíthető, diétás sütemény szerettem volna készíteni. Egy diétás recepteket tartalmazó oldalon találtam. Nagyon finom sütemény, igazán könnyed.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat magházuktól megtisztítjuk és feldaraboljuk.
  2. Egy lábasba tesszük az almákat, öntünk rá 3 dl vizet, megszórjuk őrölt fahéjjal, és teszünk bele 1 kisebb darab egész fahéjat is, valamint néhány szem szegfűszeget, hozzákeverjük az erythritolt, 10 perc alatt puhára főzzük.
  3. Ha megfőtt, kiszedjük a kemény fahéjat, és botmixerrel pépesítjük. Ekkor a sütőt már előmelegíthetjük 180 fokra.
  4. Ha darabos a túró, akkor botmixerrel pépesítjük, elkeverjük az erythritollal, pár csepp citrommal. Hozzákeverjük a tojásokat és a pudingport. Végül a pépes almát is belekeverjük.
  5. Az egész masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Forró sütőbe helyezzük, kb. 50 perc alatt készre sütjük. Hidegen vágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 2 040
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diétás túrós almás szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

431
sovány túró 750 g
tojás 3 db
vaníliás pudingpor 2 tasak
erythritol 6 ek
alma 1 kg
víz 3 dl
citromlé 4 csepp
erythritol 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint