Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás nyers cékla mazsolával és dióval

Almás nyers cékla mazsolával és dióval
Almás nyers cékla mazsolával és dióval
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mióta tudjuk, hogy a cékla milyen egészséges nyersen, azóta nagyon gyakran készítem el ezt a finom csemegét a családomnak. Nagyszerű vacsorára, tízóraira, uzsonnára. Mivel le van reszelve, így szaftos és fantasztikusan leveses. Az édes ízét a mazsola és a dió adja. 

hozzávalók / 2 adag

  • 2 db cékla (nagyobb méretű)
  • 1 közepes db alma (nagyobb méretű)
  • 1 marék mazsola
  • 20 g dió (3-4 szem)

ajánlat

Az összetevők mennyiségét ízlés szerint lehet változtatni. A lényeg az, hogy együk a fantasztikus hatással bíró nyers céklát.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát alapos mosás és hámozás után a legkisebb lyukú reszelőn (dió reszelő) egy tálba reszeljük.
  2. Az almát héjasan vagy meghámozva egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a céklával összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a mazsolát és a reszelt vagy apróra vágott diót.
  4. Elkészítés után rögtön fogyasszuk!
  • elkészítettem: 45 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 262
elküldve: 7
receptkönyvben: 178
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
378 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

céklasaláta dióval és mazsolával, nyers céklasaláta, diós-almás céklasaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nnoemi84
nenono / nnoemi84 Mon, 2017-08-07 23:15

Többször elkészítettem már, nagyon ízlik. Dió nélkül és egy kis mézzel, tejszínnel tovább fejlesztve ízlik a legjobban :)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sun, 2017-08-13 14:45

Köszönöm a visszajelzésedet. Ha ügyesen variáljuk a nyers-reszelt céklát, fejedelmi és egészséges finomság válik belőle! A tejszínes variáció nagyon izgalmasan hangzik!
További szép napot!
Andi

217
cékla 2 db
alma 1 közepes db
mazsola 1 marék
dió 20 g