Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás kekszgolyók

Almás kekszgolyók
Almás kekszgolyók
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt akkor szoktam elkészíteni, amikor gyorsan-gyorsan kell valami nyalánkság :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük.
  2. Belekeverjük a fűszereket, vaníliás cukrot.
  3. Lassú tűzön puhára pároljuk.
  4. Közben a pudingport kikeverjük 1 dl vízzel, a megpárolódott almára öntjük, és pár percig összeforraljuk.
  5. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a mézet, és langyosra hűtjük.
  6. Hozzáadjuk a porcukrot és a darált kekszet.
  7. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle. Darált kekszbe forgatjuk, és pár órára hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 213
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1113 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos kekszgolyó, mézes almás kekszgolyó, vaníliás almás kekszgolyó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ambrusandrea
ambrusandrea Mon, 2016-02-08 10:45

Maradék mézeskalácsból csináltam meg. Természetesen fűszerek és méz nélkül, hiszen az már bent volt a kalácsban:-)

465
alma 50 dkg
háztartási keksz 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 3 ek
fahéj 1 kávéskanál
méz 1 ek
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 1 dl