Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almapüré télire elrakva

Almapüré télire elrakva
Almapüré télire elrakva
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy almás sütemény készítésében sokszor az akadályoz, hogy még a tölteléket is el kell készíteni. Na de ha előre már készen van, akkor nagyobb kedvvel áll neki az ember a sütemény gyúrásához. Finom ízesítést kell összehozni az almapürének, és egy mennyei sütemény lesz a végeredmény! Legjobb a savanykás ízű alma püréhez.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha megfelelően sterilizáltuk az üveget, akkor az almának semmi baja nem lesz! Én 100 C fokon, azaz a legalacsonyabb hőfokon szoktam az üvegeket 10 percig sterilizálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat pucolás után lereszeljük, és a csumája a kezünkben marad, azt pedig kidobjuk.
  2. Kis lyukú szűrőkanálba szedjük, hagyjuk lecsöpögni. Majd ami még lé benne maradt, azt kinyomkodjuk.
  3. Platnin egy tálban odatesszük párolódni. Kb. 15 perc után hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget és a citromlevet. Kevergetve pároljuk, míg elég száraznak nem érezzük.
  4. Az előtte tisztára mosott, sütőben csirátlanított forró üvegbe szedjük a kész almát, majd dunsztba tesszük másnapig.
  5. Másnap hideg helyre állítjuk a felhasználásig. Egészségetekre!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 842
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
758 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, kompót, befőtt

egyéb elnevezések

pite töltelék, töltelék almás süteményhez, almapüré sütibe

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

614
alma 20 nagy db
finomítatlan nádcukor 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
citromlé 1 kk