Almahab
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
296
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1184
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
61.6g alma29 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
30.8g habtejszín90 kcal
-
0.5g mandulapehely3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
146
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 137.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
296
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 80.2 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.8 g
-
Cukor 104 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 551.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 711 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 50 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
1184
kcal
- 1% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg alma
-
50 g cukor
-
1 db fahéjrúd
-
1 ek citromlé
-
250 ml habtejszín
Elkészítés
- Az almát meghántjuk, magházát kivágjuk, majd durva kockákra vágjuk.
- Az almát 125 ml vízzel, a cukorral, fahéjrúddal és a citromlével kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Hűlni hagyjuk.
- A fahéjrudat eltávolítjuk, az almát botmixerrel pürésítjük. Óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínhez.
- Az almahabot 4 pohárba osszuk. Megszórjuk a mandulával és az őrölt fahéjjal.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 20478
- Feltöltés dátuma: 2012. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom almás desszert. Az almát megfőzhetjük egy nappal hamarabb, és másnapig hagyjuk a hűtőben.