Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Alma pongyolában

Alma pongyolában
Alma pongyolában
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors és finom desszert, amelyet bármikor elkészíthetünk. Enyhén savanykás alma ajánlott ehhez a recepthez.

hozzávalók / 3 adag

Az almához

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházát kiszúrjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket megszórjuk a vaníliás cukorral.

  2. A tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk, majd apránként hozzákeverjük a lisztet, és a tejet. (Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta!) Hagyjuk kb. 10 percet állni.

  3. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd a tésztához keverjük.

  4. A vajnak a felét egy serpenyőben felforrósítjuk. Az almaszeletek felét megmártjuk a tésztában, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Ugyanígy járunk el az almaszeletek másik felével is.

  5. Tetszés szerint szórjuk meg cukorral, vagy fahéjas cukorral.


  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 23 425
elküldve: 8
receptkönyvben: 413
elkészítve: 14/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás alma, alma vaníliás bundában sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Sat, 2015-05-16 11:35

Hallottam már róla, de még nem készítettem, úgy döntöttem holnap kipróbálom!

balintmonika
balintmonika Thu, 2014-10-16 12:07

Gyermekkorom íze köszön vissza ebben a receptben.Köszönöm az időutazást!

libaláb
libaláb Sat, 2012-03-03 11:23

Ez tényleg pillanatok alatt elkészült, bár "sajnos" olyan finom, hogy néhány perc alatt el is fogyott. :)

PappV
PappV / PappV Fri, 2011-10-28 10:42

Idáig csak a Nagymamám tudta ezt megsütni, de receptet már nem tudom tőle elkérni....
Ki fogom próbálni, remélem ugyan olyan fini lesz!!! :)
Viki

459
alma 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
cukor 2 teáskanál
finomliszt 100 g
tej 125 ml
1 csipet
vaj 40 g
cukor 40 g
fahéj 1 tk