r
Nosalty Logó

Alma pongyolában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Alma pongyolában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az almához

A szóráshoz

Összesen 458 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az almához

A szóráshoz

Összesen 1373 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Az almához

A szóráshoz

Összesen 133 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 458 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.6 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    662 micro
Összesen 1373 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Az almához

A szóráshoz

Elkészítés

Az almához

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházát kiszúrjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket megszórjuk a vaníliás cukorral.
  2. A tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk, majd apránként hozzákeverjük a lisztet, és a tejet. (Ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a tészta!) Hagyjuk kb. 10 percet állni.
  3. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd a tésztához keverjük.
  4. A vajnak a felét egy serpenyőben felforrósítjuk. Az almaszeletek felét megmártjuk a tésztában, és közepes hőmérsékleten mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Ugyanígy járunk el az almaszeletek másik felével is.
  5. Tetszés szerint szórjuk meg cukorral, vagy fahéjas cukorral.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 29874
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy gyors és finom desszert, amelyet bármikor elkészíthetünk. Enyhén savanykás alma ajánlott ehhez a recepthez.

Hozzávalók

Az almához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.