r
Nosalty Logó

Áfonyás tápiókapuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Áfonyás tápiókapuding
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Puding

Rétegezés

Összesen 348 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Puding

Rétegezés

Összesen 2773 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Puding

Rétegezés

Összesen 172 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 348 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.8 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2773 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

Puding

Rétegezés

Elkészítés

Puding

  1. A kókusztejet és a tejet forraljuk fel.
  2. A vaníliás cukrot, a mézet és a tápiókát adjuk hozzá. Közepes lángon, kevergetés közben főzzük teljesen puhára (kb. 25 perc). Ha a folyadékot felszívta, és még mindig látunk fehér pontot a gyöngyök közepén, adjuk hozzá a vizet is.
  3. Ha a gyöngyök teljesen átfőttek és puding állagúvá vált, vegyük le a tűzhelyről, és hűtsük ki.

Rétegezés

  1. A kihűlt pudingot rétegezzük az áfonyadzsemmel. Én poharakat használtam, de fagyis kehely vagy nagy tál is kiválóan alkalmas.
  2. 1-2 órára tegyük hűtőbe az elkészült pudingot.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 280
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 59799
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 23.

Ajánló

1-2 órára érdemes hűtőbe tenni az elkészült pudingot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha valamilyen különlegességre vágysz puding vagy tejberizs helyett, akkor próbáld ki! A gyerekek imádják a gumis gyöngyöket! Dzsemmel és friss gyümölccsel is kiváló desszert.

Hozzávalók

Puding

Rétegezés

Címlapról ajánljuk

További cikkek