Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 perces sajtgombócleves

10 perces sajtgombócleves
10 perces sajtgombócleves
10 perc / előkészület: 4 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az egyszerű leveseket :) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveskockákat 1 l vízben felforraljuk. (Marhahúsleves kockából a legfinomabb.)
  2. A sajtgombóchoz lereszeljük a sajtot, hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd vizes kézzel gombócokat gyúrunk és a levesbe dobáljuk. (Kicsiket, mert megnőnek!) Kb. 6 percig főzzük. A kész gombócok feljönnek a leves tetejére.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 642
elküldve: 13
receptkönyvben: 395
elkészítve: 32/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisskriszta

Mióta szakács: 2015.03.05.
10 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

leves sajtgombóccal, gyors sajtgombócleves, egyszerű sajtgombócleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sziszi01
sziszi01 Sun, 2015-07-19 00:01

Szia! Nagyon jók lettek a gombócok, de én több lisztet tettem bele, akkor tudtam formázni. Zöldséglevesbe szaggattam bele és raktam hozzá fokhagymát is. Finom volt, már többször is elkészítettem. Köszi a receptet.

kisskriszta
Kisskriszta / kisskriszta Tue, 2015-05-26 09:15

Kedves kaboci! Búzadarát egyáltalán nem teszek bele, mert akkor más lesz az állaga. Ez tulajdonképp csak tojás, liszt meg sajt (+fűszerek) . Nem tudom, mi lehetett a gond... Trappista sajt volt? Lehet, hogy más sajtok máshogy viselkednek a forró vízben..? És egy pár perc alatt megfőnek, nem kell sokáig...

kaboci
kaboci Wed, 2015-06-03 11:19

Kedves Kriszta! Igen trappista volt, de nekem sajnos ahogy beletettem a vízbe, már jött szét darabokra. Nem tudom mit ronthattam el:((( (Amikor ezt megláttam tettem bele a búzadarát, már saját ötlettő vezérelve, hátha az összetartja, de nyilván úgy más a végtermékünk, mint a kiindulópont, ami nagyon tetszett volna. Majd még próbálkozom:) mert gondolom, hogy a gyerekeim nagyon szeretnék, ha sikerülne!

Levka
Levka / Levka Tue, 2017-01-31 16:36

Kevés lisztet tettél bele. Tegyél bele sokkal többet, mint a recept írja. Nagyon kemény ne legyen az állaga, de a liszt az ami összetartja a tojással a sajtot. :) Nekem összejött elsőre, nem esett szét, annyi lisztet tettem bele, hogy ne ragadjon és víz nélkül is könnyen tudtam formázni. Az az állag nagyon nem jó, ha kézzel nem tudsz gombócokat formázni. Addig lisztezd apránként amíg nem ragad és rendesen tészta állaga van. Nagyon finom levesbetét... :)

kaboci
kaboci Mon, 2015-05-25 10:54

Levesbetétnek készítettem egyik levesemhez. Sajnos nekem szétfőtt teljesen, nem tudom mit ronthattam el:( talán 1 tojás elég lett volna (ha a daragaluskából indulok ki) Gombóc nem volt formázható, így kiskanállal szaggattam a lassú tűzön fővő levesbe, mert ha feljebb vettem a lángot, akkor kezdett szétesni. A végén raktam bele még lisztet, búzadarát, de a végeredmény sajnos nekem felejtős..:((( pedig nagyon jól hangzik ez a sajtgombóc!

crystale
crystale / crystale Wed, 2015-06-03 11:10

Egy kicsit nekem is szétfőttek, de szerintem csak azért mert én is kicsit sokáig hagytam őket benne. Nagyon hamar készen vannak.
Nekem sem lettek ilyen nagyon szépek a gombócaim, de attól még a menün maradt, mert nekünk nagyon bejött! :)))

169
leveskocka 2 db
trappista sajt 7 dkg
tojás 2 db
finomliszt 3 púpozott ek
szerecsendió 1 csipet
1 csipet
fehér bors 1 csipet
szódabikarbóna 2 csipet
víz 1 l