Méhek nélkül készült méz kerül a boltokba

Ez lesz a világon az első olyan, forgalomba kerülő méz, amely nem igényelte a méhek munkáját.

Valódi vegán méz kerül a boltokba januártól – derül ki a Sokszínű vidék cikkéből. A világ első, méhek nélkül készült méze Európában debütál majd a jövő év elején az egyik legnagyobb európai bioélelmiszer-gyártó, a Narayan Foods jóvoltából.

A gyártó szerint a vegán méz lesz az első olyan alternatív mézkészítmény, amely nem tartalmaz feldolgozott szirupot és koncentrátumokat sem, állagában és ízében pedig egy az egyben olyan lesz, mint a folyékony arany.

A méhmentes mézet a díjnyertes kaliforniai élelmiszer-technológiai cég, a MeliBio fejlesztette ki a szlovén Narayan Foods-szal együttműködve.

A termék nemcsak ízre és kinézetre méz, a beltartalmi értékei is ugyanazok: tartalmaz bioaktív, immunerősítő és prebiotikus hatóanyagokat is.

A méhmentes méz vegán, de ugyanazokat az antioxidánsokat tartalmazza majd, mint valódi mintája, ugyanakkor mentes lesz a növényvédő szerektől és a Clostridium baktériumoktól, vagyis biztonságos les a kismamák és csecsemők számára is.

A vegán méz tehát rajtunk, fogyasztókon kívül maguknak a méheknek is jó alternatíva lehet, hiszen a jelenlegi méztermelés az állatokat is veszélyezteti – sokszor kerülnek a termékekbe méreganyagok, növényvédőszerek és antibiotikumok. A vegán méz ezzel szemben csak bevizsgált, ellenőrzött alapanyagokból, kizárólag tiszta címkével ellátott összetevőkből készül.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek