12 húsétel, melyet a tejszín tesz selymessé
Egy remek húsételt még tökéletesebbé tehet egy kis tejszín, mely laktatóvá és selymessé teszi az adott fogást, ráadásul a köretünket is körbe öleli.
NosaltyEgy remek húsételt még tökéletesebbé tehet egy kis tejszín, mely laktatóvá és selymessé teszi az adott fogást, ráadásul a köretünket is körbe öleli.
NosaltyA tejszín önmagában is zseniális, azonban gazdag, természetesen édeskés íze kiegészülhet különböző aromákkal, ráadásul egy borzasztóan egyszerű folyamat során. A Napi Tipp megmutatja, hogyan varázsolhatod citrusossá, fahéjassá, csípőssé.
Lakos BenedekTeljesen mindegy, hogy az eredeti recept szerint, tojással szereted, vagy jobban kedveled a tejszínt, ebben a listában mind a kettőre találsz példát. Ez eredetiben azonban nincs tejszín, ezt ne feledjük!
NosaltyNincs kedved a konyhában állni, de ennél valami finom, laktató főételt? Készítsd el valamelyik ínycsiklandó csirkés fogásunkat, nem fogod megbánni!
NosaltyA megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.
Hering AndrásGyors, laktató és finom ételre vágysz? A klasszikus tejszínes csirkét számtalan módon lehet ízesíteni és variálni, éppen ezért nagyon ajánlott valamelyik receptet elkészíteni, ha gyorsan akarod letudni a főzést.
NosaltyAz otthon felvert tejszínhabnál nincsen jobb dolog: ettől lesz az a nagy kehely gesztenyepüré vagy somlói olyan istenien dekadens. De mihez kezdjünk, ha tejszín nélkül maradunk a konyhában?
NosaltyA karácsonyi készülődés egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen menü kerüljön majd az asztalra. Bár meghatározóak a különféle divatirányzatok és gasztrotrendek, azért a legtöbb családban a hagyományok forgatják a fakanalat. (x)
HirdetésA tejszínnel készített levesek mindegyike mély, megnyugtató ízéről és selymes, gazdag állagáról ismerszik meg. Mindegy, hogy krém-, ragu-, húsos vagy zöldséges levesről van szó, a tejszín határozottan finomabbá teszi az összeset.
NosaltyVannak dolgok a konyhában, amelyek állandóan rögzített pályán mozognak. Például a tejszínhab: gyümölcsre, fagylaltra és süteményre, azaz elsősorban édes dolgokra halmozzuk, és a sós oldalról teljesen megfeledkezünk. Ez pedig nagy hiba.
Lakos BenedekA tejszínhab frissen a legfinomabb és a legszebb, ahogy légies halmokban tornyosul a kedvenc desszertünk tetején. Persze néha úgy hozza az élet, hogy egy kicsit előre kell készülnünk, hogy ne legyen nagy rohanás a főzésből. Ahhoz, hogy a tejszínhab megőrizze legjobb tulajdonságait, vessük be a lenti trükkök egyikét.
Lakos BenedekA tejszín egyike a legkönnyebben romlandó élelmiszereknek, akár a hűtőben is pár nap alatt használhatatlan lesz. Ha túl sokat vettünk, vagy nem használtuk fel az összeset, fagyasszuk le: itt vannak hozzá a legjobb tippek.
Lakos BenedekItt az ideje, hogy letedd a flakont, és te magad készítsd a desszertek tökéletes megkoronázásához a tejszínhabot. Egyszerű, mégis nagyszerű módja, hogy feldobd a desszerted.
Szász NóriVajat otthon? Egyáltalán nem nehéz, és az íze megéri azt a kis fáradságot. Íme néhány tipp és tudnivaló az otthoni vajkészítésről.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.