70 éve jobb volt: Ezért voltak klasszisokkal táplálóbbak a zöldségek...
Kutatások támasztják alá, hogy a zöldségekben és gyümölcsökben lévő tápanyagok mennyisége csökkent az elmúlt 70 évben. Mi áll ennek a hátterében?
Németh OrsiKutatások támasztják alá, hogy a zöldségekben és gyümölcsökben lévő tápanyagok mennyisége csökkent az elmúlt 70 évben. Mi áll ennek a hátterében?
Németh OrsiSokan azt gondolják, hogy néhány falat gyümölcs vagy pár szem olajos mag segít elűzni az éhséget, azonban van egy sokkal jobb opció, ami a tudomány mai állása szerint tényleg elmulasztja az étel utáni sóvárgást.
Liptai LillaSúlyos tévhit a konzervekkel kapcsolatban, hogy kevésbé egészségesek – ez a legtöbbjük esetében tényleg nem igaz. Ilyen a konzervtonhal is!
Stuth-Nagy NikiHa nem szereted, vagy éppenséggel allergiás vagy a tojásra, akkor egy igen fontos fehérjeforrástól esel el. Szerencsére jó pár olyan növényi alapanyag akad, mely dúskál fehérjében, lássuk.
Liptai LillaAmellett, hogy a zöldséghámozás az egyik legunalmasabb feladat, a tudósok szerint értékes tápanyagoktól is megfosztjuk a szervezetünket.
NosaltyAzt gondolhatnánk, minden zöldség, így a jégsaláta is nagyon egészséges, azonban nemrégiben kiderült, hogy ez nem igaz.
NosaltyA fehérje az egyik legfontosabb tápanyag, amiből érdemes minél többet enni, azonban nem szabad túlzásba se vinni. Mutatjuk, pontosan hány gramm lenne az ideális naponta!
NosaltyNem akármilyen pénzösszeget ajánl a NASA annak az embernek, aki kitalálja, hogyan juthatnak az asztronauták is friss, tápanyagban gazdag ételekhez odakint az űrben.
Masszi- Rigó CsillaTudjuk, hogy az egészséges táplálkozás egyik alapja a sok friss zöldség és gyümölcs fogyasztása – de mit tegyen az ember a tél közepén, vagy akkor, ha nem tud, vagy nem akar boltba járni minden nap egy világjárvány kellős közepén? A fagyasztott változat vajon ugyanolyan jó megoldás?
Stuth-Nagy NikiNemcsak finomak együtt, keverékük a szív- és érrendszer egyik legjobb természetes támogatója is lehet. A hibiszkusz és a rooibos hatásairól:
Németh OrsiA levelek összeérése nemcsak esztétikai kérdés: a zsúfolt elrendezés betegségekhez, kártevők megjelenéséhez és a növények legyengüléséhez is vezethet.
Németh OrsiKonyhai alapismereteinkhez biztosan hozzátartozik a tojásfőzés, viszont amennyire egyszerűnek tűnik, éppen annyira sok buktatót rejt magában, főleg akkor, ha nem mindegy számunkra, milyen állagú tojást eszünk. Mai Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan készíthetsz főtt tojást forró víz nélkül!
NosaltyA magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...