A meglepő ok, amiért sosem szabadna meghámozni a gyömbért
Napi Tippünkből megtudhatod, hogy miért nem ajánlott meghámozni a gyömbért!
Szász NóriNapi Tippünkből megtudhatod, hogy miért nem ajánlott meghámozni a gyömbért!
Szász NóriTudjuk jól, hogy a gyömbér egy csodanövény, melyet teába, immunerősítő shotokba, de akár egy jóféle húslevesbe reszelve/szeletelve, sőt, porítva is bevethetünk. Na de hogy konkrétan mire is jó, azt most listázzuk nektek.
NosaltyA gyömbérről köztudott, hogy egészséges, különösen megfázás esetén ajánlják a fogyasztását, azonban eláruljuk, mikor nem ajánlott gyömbért enni.
Szász NóriAkadnak olyan gyógyszerek, melyek szedése mellett oda kell figyelni arra, hogy mit eszünk. Sőt, akad egy olyan tabletta, ami miatt száműznöd kell a fokhagymát az étrendedből!
NosaltyBiztosak vagyunk benne, hogy a te konyhádban is lapul belőle, de ha nem, akkor sem kell izgulnod, mert nagyon könnyen beszerezheted.
NosaltyEzekben a hetekben tarolnak legjobban a vírusok és baktériumok, így aztán érdemes minden eszközt bevetni ellenük – nemcsak tabletták és vitaminok formájában, hanem a konyhában is. Számos olyan, egyébként nagyon finom alapanyag van, ami még az immunrendszerünket is erősíti, így érdemes minél többet fogyasztani belőlük ilyenkor.
Szekeres DóraEz a reggeli ital nagyon könnyedén elkészíthető, rendkívül sok egészségügyi hatással bír, továbbá segíti a fogyást is.
NosaltyKét évvel ezelőtt született meg a Nosalty első, főzésre hangolt Facebook-csoportja, a #HÁZIMENZA, mely a pandémia alatt igazi gasztroközösséggé nőtte ki magát. Az ebből elindult #HÁZIMENZA-videósorozatban főzni szerető civil emberek mutatják be kedvenc vagy éppen jól bevált receptjeiket. Az ünnepekre hangolódva fűszeres, őszies almás pitét sütött nekünk Balogh Marcsi, ami akár a karácsonyi asztalon is megállná a helyét. Miközben a fahéj és az alma illata bejárta az egész lakást, családról, gyerekkori emlékekről és a közös étkezés öröméről kérdeztük.
HirdetésAz ősz kezdetével mindenki pumpkin spice latte lázban ég, pedig egy könnyebben beszerezhető alapanyag segítségével nemcsak hogy ősziesebbé tehetjük a finom, forró kávé ízét, de még a koleszterinünknek is kedvezhetünk.
NosaltyAz egészség a legfontosabb, a következő egyszerű, de nagyszerű reggeli koktéllal pedig garantáltan mindent megtehetsz azért, hogy a szervezetednek is jól induljon a reggel!
NosaltyA gyömbér az egyik kedvenc fűszerünk, ami a megfázások idején is a segítségünkre siet. Azonban eddig épp az egyik legértékesebb részét nem használtuk fel: a héját! Ne pazarold el ezt a szuper alapanyagot, mutatjuk, mihez kezdj vele!
Szász NóriTávoli tájakról érkezett fűszerek, legendák és történelmi alakok övezte, több évszázados múlt, nyelvenként más-más elnevezés, elmaradhatatlan karácsonyi sütemény...hát mi más lenne ez, mint a mézeskalács?
Rosanics PetraFőleg a hideg időben nő meg az igényünk a fűszeres, aromás, melengető ételek iránt, ebben pedig legjobb segítőtársunk a gyömbér. Belefőzhetjük levesekbe, reszelhetjük (nem csak) ázsiai főételekbe, sőt, a desszertekben is helyet kap.
NosaltyMinden év karácsonyának megszokott íze a mézeskalácsé: a fűszeres, édeskés, omlós finomságot ugyan imádjuk, de azért lássuk be, nem nehéz beleunni. Ha pedig ez történt, és valami újdonságra van szükségünk, süssük meg idén ezt a kekszet.
Lakos BenedekLassan, de biztosan megérkeznek a hazai zöldségek a piacokra és boltokba, de vajon mennyibe kerülnek majd?
NosaltyEzúttal főételnek valamilyen édes fogást választanál, mellyel maximálisan jóllaksz? Készíts egy csodás édes tésztát!
NosaltyIndítsuk az ebédet egy könnyed, de laktató szárzellerkrémlevessel, amit kövessen szaftos, tunkolható, paradicsomos-babos csirkeragu, a sort pedig almavajjal csavart csigák zárják.
NosaltyAz aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?
Mint a legtöbb kerti fát, cserjét és bokrot, a csodás illatú és kinézetű orgonát is meg kell néha metszeni, hogy igazán egészséges legyen, és kertünkben is pompásan mutasson.
Indítsuk az ebédet egy könnyed, de laktató szárzellerkrémlevessel, amit kövessen szaftos, tunkolható, paradicsomos-babos csirkeragu, a sort pedig almavajjal csavart csigák zárják.