A meglepő ok, amiért sosem szabadna meghámozni a gyömbért

Napi Tippünkből megtudhatod, hogy miért nem ajánlott meghámozni a gyömbért!

Biztosan te is ismered a kanalas gyömbérpucló módszert, amivel ugyan egyszerűbb, de annyi mégsem teljesen maceramentes a gyökér meghámozása. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy erre a hercehurcára a megszokás és a receptek előírása ellenére nincs szükség. Úgy tűnik, hogy egy komoly érv szól az ellen, hogy meghámozd a gyömbért, mielőtt elfogyasztanád.

A meglepő ok, amiért sosem szabadna meghámozni a gyömbért

Nem, egyáltalán nem kell meghámozni a friss gyömbért, mielőtt lereszeled vagy ledarálod, még akkor sem, ha a recept útmutatásai azt írják elő. Egyszerűen elég hideg vízzel alaposan lesikálni, hogy ezzel eltávolítsd az esetleges szennyeződéseket a gyömbér felületéről,

levágni az esetleg megbarnult részeket, majd a megszokott módon feldolgozhatod.

Nemcsak a hámozás lépésének kihagyása miatt sokkal jobb ez a hozzáállás a gyömbérhéjához, de ezzel az élelmiszerhulladék mennyiségét is csökkented, de ami a legfontosabb, a héj valójában a növény legerőteljesebb része. A közelmúltban a séf, egészségügyi coach és a Harvardon végzett biológus Kanchan Koya, PhD közösségi oldalán megosztott posztjában arról beszélt, hogy milyen kár, hogy olyan gyakran a kukában végzi, hiszen a gyömbérhéj a növény legértékesebb része.

A gyömbérhéj ehető. Kétszer annyi jótékony hatású polifenolt tartalmaz, mint a hús, ezen felül pedig további, egyedi és különleges vegyületeket

– érvelt a pucolásmentes gyömbér mellett.

Egy tanulmány még azt is megállapította, hogy a gyömbérhéj fogyasztása hozzájárulhat a vastagbélrák megelőzéséhez.

Fontos szempont azonban, hogy honnan származik a gyömbér, amit elfogyasztasz. Ha teheted, nézd meg a származási országot: kerüld a kínai gyömbért, és részesítsd előnyben a magyar termést!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, amelyek jócskán könnyebbé teszik az életet:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...