görögdinnye

Érdemes kopogtatni a dinnyét? – Termelőt és nagybanis árust kérdeztünk

„Óh, mikor ettem utoljára ízes, finom dinnyét!” – sok családi ebédet követő gyümölcsevéskor hangzik el ez a mondat. A dinnyézés nagyon nehéz és összetett hivatás, sok türelmet és alkalmazkodó képességet igényel, ahhoz, hogy a fogyasztók boldogan, elégedetten majszolják otthon a gyümölcsöt. Kérdezősködtünk picit nagybanisoktól és termelőktől is, hogy mi a helyzet dinnyeügyben.

Nosalty

Íme a duplán görög saláta, amit mozaikká rakhatsz a tálon

Már csak a név miatt is úgy éreztem, muszáj megalkotnom ezt a salátát, persze hajtott a kíváncsiság is, hogy megtudjam, mennyire képes beilleszkedni a lédús dinnye a klasszikus görög saláta elemei közé. Nos, a válasz, hogy tökéletesen: és nemcsak azért, mert ízben illik mind a fetához, uborkához, paradicsomhoz és lilahagymához, hanem egészen szó szerint is: a piros kockák könnyedén megtalálták a helyüket a mozaikszerűen elrendezett salátában. Pepecseljünk!

Lakos Benedek

Így vágd fel a görögdinnyét, hogy ne ragadjon minden

A görögdinnye egyet jelent a nyárral, a szomjoltással és az egészséges nasizással. Az egyetlen kényes dolog, ami a dinnyeevéssel jár, az a felvágása… A mindenhol lecsurgó ragacsos lé gondolata elveheti az ember kedvét, hogy a piacról hazacipelt, amúgy sem pehelysúlyú gyümölcsöt felszeletelje. Most Napi Tippünkben fedjük fel, mi az a módszer, ami a dinnye felvágásához is meghozza a kedved!

Balogh Lilla

Címlapról ajánljuk

A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...