Így vágd fel a görögdinnyét, hogy ne ragadjon minden

A görögdinnye egyet jelent a nyárral, a szomjoltással és az egészséges nasizással. Az egyetlen kényes dolog, ami a dinnyeevéssel jár, az a felvágása… A mindenhol lecsurgó ragacsos lé gondolata elveheti az ember kedvét, hogy a piacról hazacipelt, amúgy sem pehelysúlyú gyümölcsöt felszeletelje. Most Napi Tippünkben fedjük fel, mi az a módszer, ami a dinnye felvágásához is meghozza a kedved!

Kevés jobb dolog van nyáron egy hidegre hűtött dinnyénél. Nemcsak a diétázóknak kedvez alacsony kalóriatartalmával, de akik nehezen szánják rá magukat a vízivásra, ezzel is pótolni tudják a folyadékbevitel egy részét. Megmutatjuk, mi az a tuti módszer, amivel gyerekjáték lesz a dinnye felvágása!

Sokan gondolkozás nélkül nekiesnek a dinnyének, és mindenféle szobrászremeket alkotnak a gyümölcshúsból, sok-sok bosszankodással vegyítve. Van egy egyszerű módszer, amivel megúszod a ragacsos lében való megmártózást, és olyan gusztusos szeleteket fogsz kapni, mint amik a svédasztalon sorakoznak egy jobb helyen.

A végeredmény ilyen gusztusos dinnyeszelet lesz

Némi előkészületet igényel a hadművelet, ezért készíts ki egy nagy deszkát, amin nem fog csúszkálni a dinnye, és egy éles kést is tarts magadnál.

Ha ovális a dinnyéd, akkor könnyű dolgod lesz. Először vágd félbe, majd az így kapott két dinnyekalapot is vágd félbe.

Így négy darab „dinnyecikkely” lesz előtted. Ezek után már csak annyi a feladat, hogy egyik irányból felszeleteld a cikkelyeket. Így jól kinéző, könnyen fogyasztható szeleteket kapsz.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Pexels.com.


Még több egészséges zöldség és gyümölcs:

Címlapról ajánljuk

További cikkek