Kevés jobb dolog van nyáron egy hidegre hűtött dinnyénél. Nemcsak a diétázóknak kedvez alacsony kalóriatartalmával, de akik nehezen szánják rá magukat a vízivásra, ezzel is pótolni tudják a folyadékbevitel egy részét. Megmutatjuk, mi az a tuti módszer, amivel gyerekjáték lesz a dinnye felvágása!
Sokan gondolkozás nélkül nekiesnek a dinnyének, és mindenféle szobrászremeket alkotnak a gyümölcshúsból, sok-sok bosszankodással vegyítve. Van egy egyszerű módszer, amivel megúszod a ragacsos lében való megmártózást, és olyan gusztusos szeleteket fogsz kapni, mint amik a svédasztalon sorakoznak egy jobb helyen.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/9m/dd/NKhA0CF2ZdA3sScf2nAFtTcKoykZELdqoKxIfXwy.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=865069c9bd63d9aca9c2843be0c6f2a9)
Némi előkészületet igényel a hadművelet, ezért készíts ki egy nagy deszkát, amin nem fog csúszkálni a dinnye, és egy éles kést is tarts magadnál.
Ha ovális a dinnyéd, akkor könnyű dolgod lesz. Először vágd félbe, majd az így kapott két dinnyekalapot is vágd félbe.
Így négy darab „dinnyecikkely” lesz előtted. Ezek után már csak annyi a feladat, hogy egyik irányból felszeleteld a cikkelyeket. Így jól kinéző, könnyen fogyasztható szeleteket kapsz.
Címlapkép: Pexels.com.
Még több egészséges zöldség és gyümölcs: