Ne dobd ki a túlérett görögdinnyét, inkább használd fel így

Egyszer mindennek vége szakad: például a dinnyeszezon mostanában közelít az utolsó napjai felé. Ilyenkor már rizikósabb a gyümölcsvásárlás, könnyebben belefuthatunk túlérett darabokba. Szerencsére nem a világ vége, ha ilyen görögöt viszünk haza, ugyanis az alábbi módok egyikével megmenthetjük.

A görögdinnye heteken-hónapokon keresztül az életünk szerves részét képezi nyáron – talán épp ezért olyan nehéz elengedni a lédús gyümölcsöt, amikor szépen, de határozottan és elkerülhetetlenül átlépünk az őszbe. Ez a ragaszkodás pedig gyakran abban nyilvánul meg, hogy túlérett, esetleg már kásásabb, enyhén „lőrinces” darabokat szállítunk haza. Egy egész görögdinnyét a kukába dobni persze hatalmas pazarlás lenne, és amúgy is, a már nem annyira tökéletes, túlérett darabokat is hasznosíthatjuk a konyhában. Nézzük, pontosan miként!

Nézd meg galériánkban a túlérett görögdinnye hasznosításának módjait!

Receptek a dinnyementéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


A nyárvég további csoádi várnak rád itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...