Ne dobd ki a túlérett görögdinnyét, inkább használd fel így

Egyszer mindennek vége szakad: például a dinnyeszezon mostanában közelít az utolsó napjai felé. Ilyenkor már rizikósabb a gyümölcsvásárlás, könnyebben belefuthatunk túlérett darabokba. Szerencsére nem a világ vége, ha ilyen görögöt viszünk haza, ugyanis az alábbi módok egyikével megmenthetjük.

A görögdinnye heteken-hónapokon keresztül az életünk szerves részét képezi nyáron – talán épp ezért olyan nehéz elengedni a lédús gyümölcsöt, amikor szépen, de határozottan és elkerülhetetlenül átlépünk az őszbe. Ez a ragaszkodás pedig gyakran abban nyilvánul meg, hogy túlérett, esetleg már kásásabb, enyhén „lőrinces” darabokat szállítunk haza. Egy egész görögdinnyét a kukába dobni persze hatalmas pazarlás lenne, és amúgy is, a már nem annyira tökéletes, túlérett darabokat is hasznosíthatjuk a konyhában. Nézzük, pontosan miként!

Nézd meg galériánkban a túlérett görögdinnye hasznosításának módjait!

Receptek a dinnyementéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


A nyárvég további csoádi várnak rád itt:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek