4-féleképpen is hasznot húzhatsz a görögdinnye héjából

Ha már úgyis megvettünk egy egész, dundi görögdinnyét, ne pazaroljuk el egy részét sem, hasznosítsuk a húst és héjat egyaránt – mégpedig az alábbi módokon.

Arról nem is beszélve, hogy manapság komoly beruházásnak számít megvenni egy egész görögdinnyét, más okunk is lehet a teljes gyümölcsöt felhasználására. Hajthat minket a kreativitás vagy a „semmit nem dobunk ki” jól ismert elve, mindegy is: a lényeg, hogy amikor felmerül bennünk ez a megmentési vágy, akkor legyen valami a kezünkben, ami segítséget nyújt az egész görögdinnye felhasználásához. Remélhetőleg az alábbi kis iromány épp ilyen lesz majd.

Nézd meg galériánkban az egész görögdinnye felhasználásának módjait!

Ezekben a receptekben hasznosíthatod a héjat:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári receptötlet vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?