4-féleképpen is hasznot húzhatsz a görögdinnye héjából

Ha már úgyis megvettünk egy egész, dundi görögdinnyét, ne pazaroljuk el egy részét sem, hasznosítsuk a húst és héjat egyaránt – mégpedig az alábbi módokon.

Arról nem is beszélve, hogy manapság komoly beruházásnak számít megvenni egy egész görögdinnyét, más okunk is lehet a teljes gyümölcsöt felhasználására. Hajthat minket a kreativitás vagy a „semmit nem dobunk ki” jól ismert elve, mindegy is: a lényeg, hogy amikor felmerül bennünk ez a megmentési vágy, akkor legyen valami a kezünkben, ami segítséget nyújt az egész görögdinnye felhasználásához. Remélhetőleg az alábbi kis iromány épp ilyen lesz majd.

Nézd meg galériánkban az egész görögdinnye felhasználásának módjait!

Ezekben a receptekben hasznosíthatod a héjat:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nyári receptötlet vár:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Gasztroenterológusok figyelmeztetése: ez az egyszerű reggeli szokás megváltoztathatja az 50...

Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...