Íme a tökéletesen folyós sárgájú tükörtojás titka
Nem is értjük, hogy eddig miért nem hallottunk a trükkről, amivel elkészíthető a tökéletesen folyós sárgájú tükörtojás. Napi Tippünkben most veled is megosztjuk a nagy titkot!
NosaltyNem is értjük, hogy eddig miért nem hallottunk a trükkről, amivel elkészíthető a tökéletesen folyós sárgájú tükörtojás. Napi Tippünkben most veled is megosztjuk a nagy titkot!
NosaltyA ropogós bőrű, szaftos, omlós kacsacomb nem álom, csak meg kell találni hozzá a megfelelő sütési technológiát és hőfokot. Sóoldat, konfitálás, lassú sütés – melyik módszert válasszuk, hogy biztosan sikerüljön otthon is?
Nábelek ZsófiMa már szinte nincs olyan hüvelyes, amelyet ne lehetne megvásárolni a hazai piacokon. Ma a zacskós szárazbab áztatási trükkjeit vesszük górcső alá, van ugyanis egy trükk, amitől sokkal finomabb, krémesebb és puhább lesz a hüvelyes.
Masszi- Rigó CsillaJó pap holtig tanul – a jó szakács pedig szintén! Íme néhány trükkös praktika, amit az elmúlt egy évben lestünk el profi szakácsoktól.
Masszi- Rigó CsillaFaék egyszerűségű köretek, amiket pillanatok alatt össze lehet dobni, de minél egyszerűbb egy étel, annál többet számít, hogyan és miből készül. Vegyük át egy profi segítségével, mire kell figyelni!
Nábelek ZsófiA magyar konyha egyik alapja a pörkölt, mindenki ette már, de ha még nem próbáltad ki, hogy kell főzni, tarts velünk, és egy profi séf segít az alapokkal.
Nábelek ZsófiPörköltet állítólag mindenki tud főzni, de mitől lesz igazán tökéletes? Kell paradicsom és paprika, vagy az szentségtörés?
Nábelek ZsófiMár csak a neve okán is tuti rengetegen viszolyognak tőle, pedig nem harap. Hiába nem vagyunk osztriganemzet, alapvetően semmi okunk arra, hogy hátat fordítsunk ennek a mártásnak, amely az ázsiai kamrák egyik alaptétele. Lássuk, mit tud.
Karsai RoniGordon Ramsay-től félve bár, de bárki szívesen megtanulna néhány egyszerű főzési praktikát. A következőkben kiderült, hogyan főz az angol szakács tésztát, és az is, miért hőkölnének meg az olaszok a séf módszerétől.
Masszi- Rigó CsillaImádjuk a tejfölt, a tejfölös süteményekről nem is beszélve! A babapiskótával és citrommal párosított desszert jénaiban készítve az igazi, ahol gyönyörűen kirajzolódik minden apró részlete és rétege. Idénygyümölcsökkel díszítve még ínycsiklandozóbb érzéki csalódást okoz.
Kristyán FanniA citromot rengeteg dologra használhatjuk az ízesítéstől kezdve a szépségápoláson át a takarításig – fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy pontosan hol alkalmazható biztonságosan.
Szabó AnnaKitartóan lejársz az edzőterembe, mégis úgy érzed, hogy nem fejlődsz, és túl sok kedved sincs már a sporthoz? Elmondjuk, hogyan szerezd vissza a motivációdat, ha elakadtál az edzésben.
Kremmer MagdiA húsvét egy elhúzódó ünnep, akár több napig is eltarthat a kalács-sonka menü elfogyasztása, ezért szükségünk lehet majd néhány hasznos tárolási tippre – a mai napi tipp segíthet frissen tartani a finomságokat.
Ugyan sokaknak a húsvét épp a tradícióról szól, vannak, akik szeretnek újítgatni is az ünnep alatt, főleg, ha ételekről van szó. Nekik (de igazából mindenki másnak is) szól az alábbi gyűjtés, amelyben hagyományos húsvéti sütik szerepelnek, kevésbé hagyományos formában.
Becsinált leves vagy egy laktató lebbencs-, esetleg gombás palóc- vagy görcsleves? Nem lehetetlen egészen olcsón főzni laktató levest, főleg, ha magyaros!