Íme a tökéletesen folyós sárgájú tükörtojás titka

Nem is értjük, hogy eddig miért nem hallottunk a trükkről, amivel elkészíthető a tökéletesen folyós sárgájú tükörtojás. Napi Tippünkben most veled is megosztjuk a nagy titkot!

Ha létezik a világon tökéletes reggeli, akkor abból biztosan nem hiányozhat a mennyei tükörtojás. De mint köztudott, nem is olyan egyszerű folyós sárgájút készíteni, hiszen a legtöbbször kiszárad a tojás belseje. Most azonban rábukkantunk a megoldásra, amit veled is szerettünk volna megosztani

Íme a tökéletesen folyós sárgájú tükörtojás titka

A megoldás a tojás szétválasztásában rejlik

Ahelyett, hogy az egész tojást egyszerre tennéd a serpenyőbe, legközelebb próbáld meg előtte szétválasztani, ugyanis ez a módszer vezet majd a sűrűn folyós sárgájához.

Ha nekiállsz a sütésnek, akkor először a fehérjét tedd a felforrósodott olajra. Miután megszilárdult a fehérje, tedd a közepére a sárgáját. Olyan lesz mintha, mindig is ott lett volna. Locsold meg egy-két kanál olajjal, ezután pedig azonnal vedd ki a serpenyőből, ügyelve arra, hogy ne kerüljön felesleges olaj a tojásra. Íme elkészült a csábítóan ropogós szélű, de belül még mindig folyós tükörtojás!

Te próbáltad már ezt a trükköt?

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...