Gordon Ramsay szerint pontosan így kell tésztát főzni

Gordon Ramsay-től félve bár, de bárki szívesen megtanulna néhány egyszerű főzési praktikát. A következőkben kiderült, hogyan főz az angol szakács tésztát, és az is, miért hőkölnének meg az olaszok a séf módszerétől.

Gordon Ramsay előadásában már megannyi főzési praktikával találkozhattunk a legegyszerűbb metódustoktól kezdve egészen a bonyolult főzési megoldásokig. A sztárszakács következő útmutatója arra tér ki, hogyan lehet a tésztát tökéletesen megfőzni úgy, hogy az ne legyen túl kemény, se túl puha.

Ramsay először is vizet tölt egy nagy edénybe, "hogy a tésztának legyen elég helye az egyenletes főzéshez", majd a vizet egy nagy csipet sóval ízesíti, és bőségesen megöntözi olajjal, hogy a tészta később ne ragadjon össze (erre még később visszatérünk).

Gordon Ramsay szerint pontosan így kell tésztát főzni

Ezután meg kell várni, amíg a víz forrni - vagy pontosabban forogni kezd úgy, hogy az áramlás megpörgesse az edénybe kerülő tésztát.

Ha hosszabb tésztát, például spagettit használunk, először az egyik végét tegyük a lábasba, hagyjuk, hogy az a rész megpuhuljon, majd óvatosan csavarjuk meg a még száraz részt és engedjük, hogy a többi része is belemerüljön vízbe.

Állítsuk be az időzítőt a főzési útmutatónak megfelelően, majd ha lejárt, vegyünk ki egy szálat vagy tésztadarabot, és nyomogatással ellenőrizzük, al dentére főtt-e a tészta.

Amikor megfogod a tésztát, érezni fogod majd, hogy a megfőtt darab egyszerre puha, ugyanakkor tömör is. A jó tészta fogkemény, vagyis kívül puha, belül még kicsit kemény. Semmiképpen sem ropogós.

Ezután Gordon lecsepegteti a tésztát, majd hozzáad még egy nagy csipet sót, némi borsot és egy evőkanál olívaolajat, és összekeveri, hogy ne ragadjon össze.

Gordon módszere bár nem lehet rossz, alapvetően szembemegy az olaszok tésztakészítési elvével, az olasz szakácsok ugyanis kifejezetten felháborodnak azon, ha valaki olajat tesz a tészta főzővizébe.

Forrásunk volt.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek