Ezért fáj annyira, ha beütjük azt a bizonyos pontot a...
Olyan érzés, mintha áramütés érne minket, amikor véletlenül beverjük azt a bizonyos apró, de annál érzékenyebb pontot a könyökünkön. De miért ennyire érzékeny ez a testrészünk?
Kremmer MagdiOlyan érzés, mintha áramütés érne minket, amikor véletlenül beverjük azt a bizonyos apró, de annál érzékenyebb pontot a könyökünkön. De miért ennyire érzékeny ez a testrészünk?
Kremmer MagdiAmikor kaliforniai paprikát vásárolunk valamilyen fogáshoz, általában igyekszünk különböző színűeket összeválogatni, hogy minél jobban mutasson az ételünk. De valószínűleg még sosem gondolkodtunk azon, hogy egyáltalán miért kaphatóak többféle változatban.
Szabó AnnaMa már csak lazán odanyomjuk a sült krumpli mellé vagy a hot dogunkra, ám régen a ketchupot ennél sokoldalúbban használták – például gyógyászati célokra.
Szabó AnnaKétségtelen, hogy a papírtörlőt számos céllal felhasználhatjuk a konyhában: ehhez nyúlunk, amikor kiömlik valami, amikor olajban sült finomságokat teszünk tányérra, vagy amikor csak gyorsan ki akarunk törölni egy serpenyőt. De ennél többet is tud is ez az alapvető használati tárgy!
Szabó AnnaA legkülönbözőbb sós nassolnivalók minden családi vagy baráti összejövetelen kötelezőnek számítanak – de megnéztük már valaha közelebbről ezeket, egészen pontosan a kedvenc krékereinket?
Szabó AnnaTudtad, hogy a fenséges tulipán hagymáit el is lehet fogyasztani? Persze, nem a legelterjedtebb táplálék, de egy szomorú és nehéz érában rájöttek, hogy lényegében egész tápláló.
NosaltyHallottál már Tífuszos Mary, vagyis Mary Mallon felkavaró történetéről? Ő volt az az ír származású szakácsnő, aki tünetmentesen hordozta a hastífusz betegséget és ahol csak megjelent, ágynak dőltek és meg is haltak, akik ettek főztjéből.
NosaltyAz evőeszközök nem voltak mindig jelen az asztalon, és miután elkezdtük őket használni, még sokáig nem nyerték el ma ismert formájukat. A kés például kifejezetten nagy változáson ment keresztül.
Lakos BenedekElőre szólunk, a következő percekben felkavaró tartalmú videók következnek, melyben egy macska tappancsa folyamatosan érintkezik az általa feldolgozott élelmiszerekkel.
NosaltyFőz a színész, süt a zenész, miért ne ismerhetné a konyha világát a politikai közvéleményt feladatszerűen alakító személy? Egy kis politikuspiknik következik.
Pákozdi NóraAz amerikai ételek ízvilága számunkra gyakran idegennek hathat, és nem csak azért, mert végtelen mennyiségű só vagy cukor, esetleg ízfokozók kerülnek a tengerentúli termékekbe. Ennek egyik extrém példája a tejcsokoládé, ami teljesen más ízű az óceánon innen és túl.
NosaltyÚjabb egzotikus gyümölcsről derült ki, hogy akár Magyarországon is megteremhet. Egy pécsi család kertjében nem más, mint gránátalma roskadozik egy nagyjából negyven éves fán.
NosaltyA világ őrületesen gyorsan változik, vele együtt pedig az is, hogy mi kerül a tányérunkra. Az alternatív – és nagyon fura – étkek sora egyre hosszabb és hosszabb, a jelenlegi állás szerint úgy tűnik, rovarokat fogunk enni a jövőben.
NosaltyVannak ételek, amelyeket kollektíven nem szeretünk, és az ilyen nemszeretem-mozgalmakhoz gyakran ismert személyiségek is csatlakoznak. Így volt ez a brokkolival és az USA egyik elnökével is.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyLegyen még fantasztikusabb a karácsonyod, vegyél részt az ALDI egyedülálló nyereményjátékában!
HirdetésA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...