Így még soha nem használtad a papírtörlőt

Kétségtelen, hogy a papírtörlőt számos céllal felhasználhatjuk a konyhában: ehhez nyúlunk, amikor kiömlik valami, amikor olajban sült finomságokat teszünk tányérra, vagy amikor csak gyorsan ki akarunk törölni egy serpenyőt. De ennél többet is tud is ez az alapvető használati tárgy!

A fent felsorolt felhasználási módokon túl azonban van még egy, kevésbé ismert haszna is a papírtörlőknek: segíthetnek frissen tartani a hűtőnkben várakozó zöldségeket, fűszernövényeket!

Így még soha nem használtad a papírtörlőt

Előfordulhat, hogy valamiből túl sokat vásárolunk, például azért, mert kifogtunk egy jó akciót. De az is meglehet, hogy veszünk egy adagnyi vágott fűszernövényt valamilyen fogáshoz, de nem használjuk fel az összeset. Ilyen esetben, ha nem szeretnénk pazarolni – márpedig ki szeret?! –, használjunk papírtörlőt!

Egész egyszerű dolgot kell tennünk: béleljük ki a hűtőszekrény zöldségtároló rekeszét papírtörlővel, ezzel kitolhatjuk a termékek frissességét.

Minden alkalommal, amikor új zöldségfélét teszünk bele, cseréljük ki a papírokat! Ha pedig egy zacskó salátát vagy spenótot szeretnénk frissen tartani, akkor egész egyszerűen tegyük bele a papírtörlőt a zacskójukba – ezáltal lassabban veszítik majd el a frissességüket.

Mindez egyébként azért működik, mert a legtöbb gyümölcs és zöldség idővel levet ereszt magából, ami miatt lassan, de biztosan bomlásnak indulnak a termékek. A papír viszont képes ezt a folyamatot megállítani azzal, hogy maga szívja fel a nedvességet. Érdemes egy próbát tenni!

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...